Det där lilla extra

Så har det blivit min tur att (i sista sekunden…..) blogga på månadens tema och visa er mina favoriter för att ge mina kort det där lilla extra. För mig handlar det om att lägga till någon typ av dekoration och dekorationer, DET har jag i parti och minut och i alla tänkbara färger och former.

Utmaningen blev då att inse vilka av alla dessa som jag kommer tillbaka till igen och igen – vad är det jag tycker är oumbärligt? Vad tar jag med mig när jag åker på pysselträff och behöver vara så lättpackad som möjligt? Efter lite grunnande kom jag fram till en uppsättning som nog bara innehåller en dekoration i ordets rätta bemärkelse.

Från vänster till höger: Wink of Stella i ”färgen” clear. Ger ett underbart glitter och den mjuka penselspetsen gör det enkelt att täcka stora ytor. Glazepennor från Sakura i svart och vitt. Den svarta använder jag primärt för att fylla i ögon och nosar på färglagda motiv så de blir vackert blanka. Den vita använder jag till olika typer av highlights. En glitterpenna med kulspets, också den från Sakura, är livsnödvändig för små detaljer och finlir. Glossy accents, ett medium som torkar genomskinligt och ger en blank, lite upphöjd, yta. Att använda den ovanpå något som redan fått ett lager Wink of Stella är fenomenalt! Sist men inte minst den enda ”äkta” dekorationen, paljetter. Pysslar jag här hemma så har jag ett rejält urval men åker jag iväg så tar jag bara med mig genomskinliga eller iridiscerande, de funkar till allt.

Ett lager Glossy accents ovanpå en lager stickles på ballonen. Vit penna till kinder och ett prickigt presentsnöre.
Mera glossy, denna gång på små utstansade hjärtan som börjar se ut som köpta dekorationer.
Vit penna till highlights
Genomskinliga paljetter
Färgmatchade paljetter som dessutom fått en ”fyllning” av en halvpärla.

Efter att ha scrollat igenom mina bilder i jakt på exempel så hittade jag en till detalj som jag väldigt ofta använder men som jag inte riktigt tänkt på: färgstänk. Svart verkar vara det mest frekventa valet men även vitt och guld förekommer.

Hoppas vårt tema inspirerat till att pröva någon ny typ av finishing touch: Tettiz svarta ramar, Susannes små trådhärvor eller kanske min favorit, glossy. Vill du återbesöka teamets olika tips så kan du göra det under etiketten Tema: Finishing touches. Snart glider vi in i oktober och med det ett nytt, spännande tema.

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera