Blött på två sätt

Månadens tema – film/bok/sång – kickade igång min fantasi rejält och tillsammans med DT Therese och DT Jennie brainstormade jag fram ett par idéer som jag förvandlade till två kort:

Ni ser kanske vilken film detta är? Jo, såklart är det ”Hitta Nemo”! För att få till ”rätt” karaktärer har jag kombinerat stämpelseten Marine Friends från Mama Elephant och Gill Friends från My Favorite Things. Båda seten har såklart dies för den (som jag) som inte kan/vill/ klippa ut de små motiven. Själv är jag hopplöst dålig på att klippa snyggt med sax, så jag uppskattar alla hjälpmedel som finns för att skära/klippa. Min skärmaskin från Fiskars går varm varje gång jag pysslar – såklart.

Motiven har jag stämplat med Memento – Tuxedo blackNeenah classic cardstock och färglagt med mina Altenew artist markers. Jag monterade en del av fiskarna på 3D-kuddar, annars kändes kortet lite platt. Bakgrunden är gjord med Distress inks och Ink blending tool – en guds (Tim Holtz) gåva till alla pysslare! Älskar att göra distressbakgrunder. För att få till en sandbotten stansade jag ut i kraft cardstock med Stitched hillside borders från Lawn Fawn.

Kan ni gissa vilken film jag har tolkat på nästa kort?

”Singing in the rain” – bra gissat! Jag gjorde återigen en bakgrund med Distress ink och Ink blending tool och stänkte sedan vatten på bakgrunden och lät det ligga i 15-20 sekunder innan jag sög upp det med en bit hushållspapper. Då blev det lite som vattenstänk på den blåa bakgrunden. Jag stämplade sedan med Altenews Obsidian Pigment ink – en superbra dyna som ger ett skarp tryck. Stämplarna är gamla Lawn Fawn-stämplar som inte finns i butiken längre, men det finns massor av fina ”regniga” stämplar, dies och annat i butiken/webbshoppen, t.ex:

  • Lawn Fawn – Rain or Shine Before ’n Afters – stämplar och dies
  • Lawn Fawn – Stitched Umbrella – dies
  • Echo Park – Raindrops – stencil
  • My Favorite Things – Mini Staggered Raindrops – stencil
  • My Favorite Things – Piggy Pebbles – stämplar

Final touches har jag gjort med en vit Poscapenna och en svart Fineliner och sedan har jag monterat på svart cardstock och en färdig kortbas från Anita’s – ett av mina måsten i pysselhörnan.

Detta tema var verkligen otroligt kul, tycker jag – kanske blir det fler alster av denna sort..? 😀

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar