Bygga scener

Att bygga scener med Lawns Fawns stämplar och dies på kort är bara så roligt! Det tar lite tid att både stämpla, färglägga och stansa ut det man bygger scenen med men ack så roligt.

Idag visar jag två kort då jag använt Lawn Fawns nya stämpel- och die- set för i år, Mice On Ice. Alltså hur söta som helst och väldigt enkla att få in i olika scener med sina olika uttryck och rörelser.

Jag utgick från Peekaboo Backdrop Die från Lawn Fawn och stansade ut ramen ett antal gånger i ett tjockare cardstock mer åt kartonghållet för att skapa distans och dimension.

De ”fönster” jag inte gjorde öppningar av använde jag till bakgrunder. Jag använde hillside borders och mönsterpapper från LF som natur och himmel (här 6×6 blocket Snowday remix) och blåskimrande vellum som snö. (nu har jag fått hem LFs pixie dust och ska testa på kommande kort).

Så här kan det se ut när jag grejar. Jag stämplar upp en hel massa på samma ark så att det går att stansa ut så mycket som möjligt samtidigt. Sorterar dem sedan i olika små skålar lätta att hitta och använda.

Nästa kort samma princip, bara lite annorlunda och här ser man tydligt djupet och distansen jag skapat genom att stansa många ramar och limma ihop med mönsterpappret överst.

förutom Mice On Ice, Hillside Borders och Peekaboo backdropdie från Lawn Fawn har jag även därifrån använt Winter Villages, den stora lyktstolpen kommer från Here We Go A-Waddling.

Färglagt har jag gjort med alkoholbaserade markers och då stämplat med vattenbaserad stämpeldyna Black Soot Distressink.

Har man väl börjat med att bygga scener på det här viset är det svårt att inte vilja ha fler stämplar och dies… 😉

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar