Snögubbarna flyttar in

De små söta snögubbarna från Mama Elephant, Little Snowman Agenda, fick flytta hem till mig tidigare i höstas. Nu under julkortsrushen så ”hotar” de att flytta in på varenda projekt 😉 Men det gör inget, de är underbart söta. Här kommer en kavalkad med kort skapade med dessa små gubbar.

Först ut är två kort med samma design men olika papper och olika figurer. Bakgrundspappret kommer från My Favorite Things 6×6 block Petite Plaid. Jag har även använt mig av POW silver glitterpapper från American Crafts. Snögubbarna är stämplade med Memento Tuxedo Black Ink och färglagda med alkoholbaserade pennor.

Tycker lite synd om den smältande snögubben men scenen blir väldigt rolig ;). Texten är från Lawn Fawns Merry messages.
En riktig julscen. Texten är från Lawn Fawns Merry messages.

Jag insåg ganska snart dock att jag ville ha de tillhörande diesen till dessa gubbar för det här med detaljklippning är inte riktigt något för mig. I det här inlägget kan du läsa om ett enkelt sätt att hålla reda på vilken die som hör till vilken stämpel och hur man kan förvara dem. Med dessa dies blev det betydligt lättare att göra följande kort.

Här är bakgrunden gjord med Distress Oxide inks i färgerna Spun Sugar, Picked Raspberry och lite Wilted violet mot botten. Jag stänkte sedan lite vatten på bakgrunden och skvätte lite Gansai Tambi Starry Watercolors i färgen White gold och lät det torka. Ramen är gjord med en Stitched Rectangle från Lawn Fawn och snön är gjord med border dien Stitched Hillside borders. Texten är heat embossad i guld kommer från ett set från Rangers Letter ItChristmas.

Nästa kort ut är gjord med dien Grid window från Mama Elephant. Den passar oerhört väl med alla ”Little Agenda”-stämplarna. Bakgrunden är gjord med distress ink och en snowfall stencil från Echo Park med lite Nuvo Glimmer Paste i färgen Moonstone (om man nu kan kalla de färg, den är genomskinlig med glitter i och plockar upp den färgen som finns bakom). De små hälsningarna kommer från Lawn Fawns miniset Tiny tag sayings som passar perfekt i rutorna.

Även nästa kort är gjort på samma sätt som ovan förutom att bakgrunden är gjord med Concord & 9ths härliga Snowflake turnabout stamp set. Helt underbar stämpel som har gått varm här hemma under årets julkortstillverkning.

Man behöver ju inte bara göra julkort med dessa snubbar utan det går ju lika bra med ett grattiskort. Samma grid die som ovan. Här är dock rutorna inklistrade med inlay-teknik. Hälsningen är stämplad på en överbliven panel från Lawn Fawns Scalloped Box card popup som visade sig passa perfekt där. Snöflingorna är från gömmorna. Texten kommer från ett My Favorite Things set som heter Uncorked, inget som finns i butiken nu men maila Anna så kan hon ta hem.

Sista projektet ut är pop-up kort gjort med Lawn Fawns Scalloped Box Card Pop-up die. Den skapar ett kort som vecklar ut sig när man tagit det ur kuvertet (passar att skicka i ett vanligt kuvert).

Här har jag använt papper från Echo Park, snögubbarna och sedan några bilder från Lawn Fawns Winter village set samt även det nya Winter Wavy Sayings med Simple Wavy banner die.

Jag hoppas jag inspirerat till några olika julkortsvarianter. Ni hittar allt ni behöver för julkortstillverkningen under kategorin Jul i shoppen.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar