Favoritfärg – lätt som en plätt!

Månadens tema favoritfärg passade mig som handen i handsken, eftersom jag älskar gult och kallas Grinchen, så tycker jag det är lite kul att få strössla med ojuligt så här mitt i julrushen. *hehe*

Här kommer ett födelsedagskort som jag gjort till en utmaning som jag, DT Therese och DT Jennie gjorde kort efter dessa instruktioner/måste-ha-med:

  • något grått (jag har grå cardstock under motivet)
  • stencil/stenciler (jag har använt två olika Layering stencils från Tim Holtz: Schoolhouse och Honeycomb)
  • geometri/geometriska figurer (återigen stencilen honeycomb, som ju är hexagoner)

Genom stencilerna har jag använt Mini ink blending tools och Distress mini ink pads (mustard seed och hickory smoke).

Stänket i bakgrunden är svart akrylfärg utblandat med lite vatten och stänkt med en pensel som jag slår lite lätt mot ett finger/handen över kortet. Ett tips är att lägga över lite kladdpapper där du INTE vill ha stänk innan du sätter igång. Självklart kan du också stänka med exempelvis akvarellfärg – ta vad du har hemma, helt enkelt.

Textstämplarna i ramen (monterad på 3D-kuddar – mina favoriter är Scrapbook Adhesives 3D foam squares) är från Altenew och heter Birthday builder stamp set. I skrivande stund är setet slut, men om du absolut villhöver just dem stämplarna så kan du alltid maila Anna och be henne beställa hem ett ark till dig. 🙂 Jag har stämplat allt med Memento ink Tuxedo black och färglagt ramen med Altenew artist markers. Kortbasen (mått: 14,8 x 21 cm) är en färdig från Anita’s – jag har dem i olika storlekar och i både vitt och kraft – mina favoriter när det gäller kortmakeri.

Finishing touches är såklart tunna, svarta streck runt kortet med Fineliner och några vita highlights på ordet ”happy” gjorda med vit Poscapenna.

Vilken är DIN favoritfärg?

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera