Poppy Garden, ny favorit från Altenew!

Stenciler.. Något jag tänker att jag inte är så bra på att använda men bättre på att köpa och samla. Vissa ser jag ett större användningsområde för än andra, som tex molnkanterna och solstrålarna från MFT. Mönstrade stenciler blir mest liggande och jag tänker att jag inte vet hur jag ska använda dem, mina idéer saknar variation och fantasi kan man säga men de är ju fina att titta på!

När jag slog till på stämpelsetet Poppy Garden från Altenew (som jag trånat efter ett (kort) tag) passade jag på att norpa ett ex av de tillhörande stencilerna, utan att egentligen ha någon plan. Så nu när temat är stenciler tänkte jag att det var dags för invigning av dem båda.

I paketet med stencilen får man även masker till de större blommorna och bladen, det är dessa jag tänkte använda, glad över att slippa klippa ut egna som dessutom har perfekt passform!

Jag tänkte göra ett kluster av blommor i ena hörnet så jag tog fram min MISTI och ett hörn från deras Creative corners. Med maskerna kunde jag i förväg planera lite hur allt skulle placeras innan jag började stämpla.

Tänk på att stämpla motivet längst fram först och arbeta dig bakåt med det bakersta motivet sist.

Använd en stämpeldyna med färg som passar färgen du tänkt använda, välj också ett passande papper! Jag har använt Memento Tuxedo Black samt Neenah 110lbs som jag föredrar framför det lättare.

Med lite washitejp och en magnetbar höll jag fast maskerna medan jag stämplade alla motiv i tur och ordning. Det går naturligtvis lika bra att stämpla motiven utan en MISTI men jag gillar att ha möjligheten att stämpla två gånger om trycket inte blir så intensivt som jag önskar eller om det blir fel på något sätt.

Det är även lättare att i förväg placera ut var motiven ska hamna och rätta till om det blir snett eller så. Jag använder min MISTI flitigt så för mig har den varit väl värd investeringen 🙂

Efter stämplandet så blev det till att färglägga. Jag har använt mig av alkoholbaserade markers, liknande Altenew Markers. I mitten av blommorna har jag satt lite Stickles i färgen Cinnamon. Texterna kommer också från Altenew men setet Delicate flower bed.

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera