Jahaaaa…..

… var det min tur att blogga idag?! I dessa tider när allt är så upp och ner är det lätt att tappa kollen på sin kalender. Vad ska man då blogga när man är lite oförberedd? Varför inte en produkt som inte finns i butiken/lager bara för att bidra till den allmänna förvirringen!

Jag, som egentligen har ett penselhandikapp, brukar ju då och då ge mig på att färglägga med distress re-inkers och/eller dynor. Slutresultatet blir av varierad kvalitet men nästan alltid bättre än om jag ger mig på ”riktiga” akvarellfärger. Inte för att det kanske är nån vidare måttstock, men…. I vilket fall så blev jag väldans nyfiken och sugen på Altenews Watercolor brush markers när de kom. Det var i oktober 2018. Kan ni fatta hur stoisk och uthållig jag känner mig som lyckats hålla mig till nu? Men nu trillade jag dit. Anna fick specialbeställa setet som heter Tropical fiesta åt mig. Den färgställningen kändes mycket mer min tekopp än Winter wonderland eller Spring garden, de övriga två seten som finns i dagsläget.

Än så länge har jag inte hunnit experimentera med dem jättemycket men jag är störtförälskad! Min uppfattning hittills är att de beter sig väldigt likt distresserna, sprider sig och blandas på ett trevlig sätt och funkar bra på Canson XL,  Jag vet inte om jag inbillar mig men jag upplever att de blir mer permanenta när de torkar än distresserna, de löser inte upp igen riktigt lika lätt. Min spontana tanke var att de kändes lite odryga, ”några ml vattenfärg i en pensel”, men de är nästan lika pigmentrika som re-inkers så jag tror nog de är värda pengarna. Det enda jag hängt upp mig på hittills är att jag tycker att pennan är för lång, den ligger inte jättebra i min hand. MEN det beror troligen på att jag är van vid att jobba med en ganska kort vattenpensel, nästan 4 cm kortare, så det är nog mer jag än pennan egentligen.

Jag har gjort två kort hittills. Det första är en gammal stämpel från Concord & 9th som heter Fine Line florals som jag embossat – embossade kanter is da shit om man vill hålla sig innanför linjerna. När jag var klar med färgläggningen tyckte jag fortfarande att det saknades något så jag kastade mig ut i det okända och stämplade en bakgrundsstämpel över hela bidevitten, något som jag sett mina Youtube-gurus göra men inte vågat pröva på. Stämpeln kommer från My favourite things och heter Romantic script.

Som ni förstår blev jag nöjd med tilltaget att lägga på en bakgrundsstämpel för det återanvände jag på  nästa kort. Stämplarna jag använt här heter Forever in love och kommer från Altenew. DT-Jennie har en snorkig utmaning i vår Facebookgrupp just nu* och den inspirerade mig till att leta fram mina Snarky stickers från Tim Holtz.

Jag klämmer också in ett halvfärdigt experiment som jag gjorde igår kväll: jag hittade en gammal embossad bakgrund (den som spar han har) som jag droppade färg över direkt ur penseln. Sen sprayade jag med vatten och gick därifrån. Lät färg och vatten sköta sig själva. Sjukt svårt det är, då!

Tycker att det gav ett lovande resultat. Ser ut som byxorna alla tonårstjejer sprang omkring i för nåt år sen 😀 Återstår att se vad det blir av det.

Så här ser färgen ut. Högst upp helt outspädd kulör och sen uttunnat med ökande mängd vatten.

Om du nu också blivit sugen på dessa brush markers (vilket ju självklart är syftet 🙂 ) så lägg en beställning till Anna på anna@pyssloteket.se så beställer hon hem åt dig. Det man behöver komma ihåg är att i rådande Coronatider är det inte självklart att beställningar läggs eller levereras med normal frekvens så man kan få vänta lite längre än vanligt. Men sånt är ju Anna alltid duktig på att hålla oss kunder informerade om.

Observera också att butiken har nya öppettider från tisdag 31/3 och tills livet återgår till normala gängor. 11-15 tisdag tom lördag är det som gäller.

Happy crafting! / Babsan

* Söndag den 29:e mars drar vår cybercrop igång. Den går av stapel i facebookgruppen så om du inte är medlem där, skynda att bli det. Som uppvärmning inför det håller vi i designteamet ett antal uppvärmningsövningar för att stretcha era kreativa muskler. Vi vill ju inte att nån ska sträcka pysseltummen!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera