Lawn Fawns stämplar Really High Five

Lawn Fawn-setet Really High Five var ett sådant som jag inte kände något direkt villhöver i första rundan men som definitivt hade mig på gärdsgårn så fort alla fina exempel visades upp i Lawn Fawns blogg under inspirationsveckorna. Jag som älskar ink blending började med att göra molnbakgrunder till höger och vänster för att passa detta nya set. Här kommer 3 exempel, ett av dem är en ”lift” (med tanke på månadens tema) från en av Lawn Fawns designers. Var så snyggt, var tvungen att försöka återkapa:

Först ut har vi det liftade kortet. Här har jag stämplat figurerna i Lawn Fawn Crunchy Leaf ink (kompatibelt med alkoholbaserade pennor) och stansat ut dem med tillhörande dies. Crunchy leaf säljs i ett set om 4 färger (Jellyfish, Crunch leaf, River rock och Jet black) som heter Pottery Studio, där alla passar att använda till alkoholbaserade pennor. Happy är gjort med Oliver’s Stitched ABCs och jag använde ett rosa glitterpapper från American Crafts. Jag har även byggt lite höjd på bokstäverna genom att stansa ut samma bokstäver i vanlig vit cardstock och limmat ihop. Ger lite extra dimension. Bakgrunden är gjord med Distress Oxides i färgerna Abandon Coral, Spiced marmalade och Squeezed Lemonade och en molnstencil från My Favorite Things. Nu finns ju en stenciler att välja på i Lawn Fawn-sortimentet. Allt är limmat direkt på bakgrunden med Lawn Fawns glue tube.

 

Som en sista finishing touch så använde jag mig av en vit Sakura Gelly Roll Glaze pen för att göra lite detaljer. Jag tycker det är svårt att veta exakt var man ska sätta strecken och punkterna men har till slut kommit fram till att om man väljer en sida och gör de flesta markeringarna där så blir jag ofta rätt nöjd sedan.

Dagens andra kort fick bli med bara den lilla björnen. Jag har gjort på precis samma sätt som på kortet ovan förutom att jag använt andra Distress Oxides för bakgrunden, från toppen; Abandon Coral, Spiced marmalade, Squeezed lemonade, Twisted citron, Peacock feathers, Salty ocean och Wilted violet. Stämplarna är också stämplade i svart denna gång med Lawn Fawns Jet black ink. Hälsningarna är stämplade direkt på bakgrunden. Köpte nyligen ett Lawn Fawn die set med ”scallops”; Outside in stitched scalloped Rectangle Stackables och börjar använda det lite överallt nu. Tycker det blir snyggt när man gör den där extra dekorationen. Bakom den ramen sitter ett mönsterpapper från ett äldre Lawn Fawn 6×6 block som heter Perfectly plaid spring.

Även här är vita detaljer gjorda med en Sakura Gelly Roll Glaze pen.

Sista kortet ut var ju tvunget att bli med studsmattan i setet. Även här har jag gjort på samma sätt som ovan men har lagt till två andra papper från 6×6 blocket Perfectly plaid spring. För gräset så använde jag border dien som kommer med setet Mushroom border. Bakgrunden är gjord med Distress Oxide men endast Peacock feathers denna gång.

Sista detaljerna även här med en vit Sakura Gelly Roll Glaze pen.

Tänk även på att igår så drog Pysslotekets CyberCrop igång. Du hittar den i Facebook-gruppen så är du inte medlem där så skynda dig att bli det! CyberCropen håller på fram till den 19 april så det finns gott om tid att vara med på alla utmaningarna.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Marianne
Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera