Diaper-fold, plats för choklad och vackra papper

Visst är det fantastiskt att stundtals kunna fly till papperskonstens värd. Till vackra papper och fantastiska vikningar. Dessutom kan man skapa något som ger någon annan glädje och njutning.

Idag ska jag visa hur man kan göra en sk. Diaper Fold som man fäster på en kortbas och får ett härligt utrymme för choklad, presentkort eller andra mindre saker.

Men först ville jag visa lite fler vackra papper. På sistone har jag haft lite dille på att göra askar och andra förvaringar till presenter och godsaker.

Jag hade egentligen lovat mig själv att inte köpa mer mönstrade papper men det är omöjligt när man besöker Pyssloteket. Anna är fenomenal inte bara på att ta in vackra mönstrade papper utan med hög kvalitet, så de faktiskt klarar att bigas utan att spricka. Och det är ett måste för askar och vikningar.

Under våren har jag bland annat använt Pink Paislees vackra pappret #3 i serien Horizon för att vika en åttkantig ask. Jag använde en chokladask jag köpt på Liedl som mall. Taggen och stämpeln är från Lawn Fawn.

Det finns många underbara papper från Pink Paislee. Här är några jag har lagt vantarna på för vårens projekt.

Jag testade även att göra en origamiask i det fantastiskt pappret Rainbow Love från American Crafts serie Sunshine and Good times. På mitt Instakonto hittar du en instruktionsfilm till vikningen. Bården, taggen och kameleonten är från Lawn Fawn.

Här är några fler fantastiska papper i serien från American Crafts.

Pappret jag använder till min Diaper Fold är också från Pink Paislee, #10 i serien Horizon.

Vikningen viks av ett 12″ mönstrat papper som en blöja och blir som en ficka. Den går att sätta på en vanlig 6″ kortbas. Jag har satt en liten pappersbygel nertill mellan kortbasens papper så att fickan, när den fylls och blir för tung så att kortet inte längre kan stå.

Så här viks fickan:

I det sista steget viks fodersidan av pappret ner över blöjkanten.

Sedan har jag dekorerat fickan med bård-dies från Lawn Fawn, Ephemera från Tim Holtz, den söta kaninstämpeln från Katzelkraft. Den passar ju perfekt nu till påsk. Textstämpeln är också från Katzelkraft. Sist har jag dekorerat med Nuvo Crystal drops i blått kring texten.

Extra bra är ju när man hittar en choklad som matchar pappret. Nu till den svåraste biten; att skicka paketet innan chokladen tar slut. ???

// DT Pyzzlot Karin

Inläggsförfattare: Karin Å

Karin Å
Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera