En enkel kortvikning med utskuret motiv

Jag är inte så van vid interaktiva kort och tänkte därför visa något relativt enkelt, ett kort med en vikt framsida som man enkelt kan ställa upp på display. För att göra detta kort har jag använt:

  • vit cardstock
  • distress oxide ink
  • mönstrat papper
  • dies från Lawn Fawn

För att kunna skära ut motivet på framsidan med min Sizzix Big Shot har jag gjort kortbasen av två bitar vit cardstock. På så vis kunde jag vika framsidorna, lägga upp dem i rät linje mot varandra och skära ut molnet i mitten utan att skära rakt igenom hela baksidan. Jag valde moln som motiv, men man kan även använda till exempel ett hjärta eller en enkel fyrkant som fönster. Snyggast blir det om man kan få till det så att motivet skärs i mitten, så att det ser lite snyggare ut när kortet står uppställt.

När jag skurit ut och vikt min kortbas, limmade jag fast det mönstrade pappret på framsidan innan jag skar ut motivet på framsidan med min Big Shot. Sedan limmade jag sedan ihop de två bitarna till ett enda kort:

Sedan skar jag ut tre moln av vita spillbitar. Ett av molnen passar sedan som en liten pusselbit på framsidan, så jag fäste det med distanskuddar på bakgrunden så att det skulle sticka upp när kortet var hopvikt. Sedan limmade jag fast de andra molnen direkt på bakgrunden med vanligt snabbtorkande lim.

Mönsterpappret på framsidan kommer från Lawn Fawns 6×6-block ”Really Rainbow Scallops”.

Bakgrunden har jag färgat in med Distress Oxides i färgerna Faded Jeans, Broken China och Peacock Feathers, som jag sedan sprayat med Sheer Shimmer Spritz. Texten kommer från stämpelsetet ”Beautiful World” från Hero Arts.

Hoppas ni fått en massa mysig pysseltid denna påskhelg, och kanske en och annan solskenspromenad. Ha det så gott!

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera