5 tips för Lawn Fawns pull-tab add-on die

Dags att fortsätta med lite tips för Lawn Fawns interaktiva dies. Denna gång så blir det Lawn Fawns Let’s Toast Pull tab add-on. Denna die kom ihop med stämpel-setet Let’s toast och är till för att få den rostade mackan att hoppa ur brödrosten. Jag måste dock säga att sedan detta set kom så har jag faktiskt sett fler kort som använder denna die utan detta stämpelset än med. Jag tänkte använda det ihop med Lawn Fawns dinosarie-set Rawrsome och få en av dinosaurierna att poppa upp där man minst anar det:

 

Mina 5 bästa tips för Lawn Fawn Let’s Toast Pull Tab Add-on

  1. Titta på Lawn Fawns intro-video för hur man sätter ihop den (där får du en mängd tips och trix redan från början)
  2. Själva pull-tabben är väldigt lång från början vilket innebär att du kan förlänga ditt spår. Det ger dig fler möjligheter att gömma olika typer av bilder.
  3. På orginal-dien så är det en rostad macka man gömmer, och den är ganska stor. Du kan dock gömma mindre bilder genom att klippa ned fäst-tabbarna.
  4. För att få pull-tabben att fungera enklare så använd lite anti-stat pulver i spåret, då glider det mycket enklare
  5. Förhöj panelen med ett lager skumtejp så blir det enklare att dra i själva tabben.

Och nu går vi igenom listan för att få ihop en pull-tab 🙂

Vi börjar med Lawn Fawns introvideo:

Jag började med att stämpla och färglägga alla mina figurer. Jag använde mig av Memento stämpeldyna och alkoholbaserade markers och stansade sedan ut dem med tillhörande dies. Jag använde mig av alla dinosarierna och vulkanen från setet Rawrsome, palmerna kommer dock från setet Ahoy Matey. Jag valde sedan en bakgrund från pappersblocket Hello Sunshine Remix 6×6 och skar ut det med en av Lawn Fawns Stitched Rectangle dies. Bakgrunden är lite mindre än min kortbas för jag vill ha ytterligare mönsterpapper bakom denna panel.

Jag ville bygga ett djungellandskap så jag använde mig av Palm tree border och sedan även Grassy Hillside border och Grassy border. Jag la ut alla delarna på bordet och började fundera på placering av figurerna. Jag bestämde mig för att vulkanen skulle få vara i mitten och att den flygande dinosaurien var den jag ville gömma bakom den. Jag måttade in hur högt jag ville att spåret skulle gå och stansade ut det. Med tanke på att figuren är ganska stor så ville jag att den skulle kunna gömma sig ordentligt så jag förlängde spåret (tips 2). Jag bestämde var spåret skulle sluta och måttade sedan in dien i delar av det tidigare spåret och stansade ut en gång till.

Min flygande dinosaur är dock inte lika bred som mackan på orginal-dien så fästtabbarna syntes utanför bilden. För att bli av med det problemet så klipper man helt enkelt ned fästtabbarna så att de passar ihop med bilden man vill gömma (tips 3). Man kan klippa bort väldigt mycket, som synes av bitarna på bilden och ändå få dien att fungera utmärkt.

Till denna die så finns det en lite extra ”flärp” som gör att tabben löper rakt på baksidan. I och med att jag la spåret så högt upp mot kortets övre kant (och det utstansade grepphålet) så var denna ”flärp” för stor. Jag klippte helt enkelt ned den tills den passade och det fungerar utmärkt det också. På bilden ser ni även den delen som blev över…

För att vulkanen skulle få lite ensamt majestät samt att inget skulle komma i vägen för min pull tab så klippte jag bort en av palmerna på Palm tree border

För att bilden ska kunna löpa fritt så förhöjde jag panelen med hjälp av 3D foam tape. Jag har tänkt hela baksidan på grund av att jag inte vill att någon del ska dippa ned utan alla delar ska ha stöd.

Detta tar oss till tips 4, att använda lite antistat-pulver i spåret. Jag använde min EK Success Powder Tool. Det kan tyckas lite fjantigt att detta skulle göra skillnad men det gör det. Tabben glider mycket enklare efter detta. Jag brukar göra det på både fram och baksida.

Och då är vi framme vid tips 5, att förhöja hela paneln med 3D foam tape. Man behöver inte göra detta för att få det att fungera, MEN, det gör att det är mycket enklare att greppa tag i själva tabben.

Man kan göra kort både så spåret syns och göms beroende hur man placerar sina figurer på framsidan. På mitt kort så syntes lite av spåret ovanför vulkanen. Där slumpade det sig så att den lilla lavabilden passade perfekt och den stör inte heller dinosaurien som poppar upp, både på grund av att panelen är förhöjd med skumtejp och att dinosaurien får lite lyft av själva fästtabbarna i pull tabben. (Skulle vilja säja att jag planerade det perfekt men det var bara en lycklig slump ;))

Och här kommer så lite bilder på det färdiga kortet. Alla figurer är limmade med Lawn Fawns glue tube och de vita detaljerna har jag gjort med en Sakura Gelly Roll Glaze penna:

Och här är den söta lilla dinosauren som poppar ut:

Lite närbilder…

Det randiga mönsterpappret kommer också från Hello Sunshine Remix 6×6 blocket.

Idag fyller min son 6 år och han fick detta kort på morgonen. Dinosauren som poppar ut blev snabbt döpt till ”Titt-ut” 🙂 🙂 😉

Nu är det eran tur. Vad skulle du kunna tänka dig att gömma med en pull-tab? Skapa och lägg upp på Instagram eller lägg upp i Pysslotekets Facebook-grupp och tagga med #pysslotema.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar