Pivot…!

En ruskigt rolig scen från serien Vänner är när Ross, Chandler och Rachel ska bära upp en soffa i en trappa. Det där med samarbete visar sig vara svårt och humorn tilltar när Ross fullständigt vrålar ”pivot” (vrid) tills de till slut nästan tappar soffan. När Lawn Fawn kom ut med sin Pivot popup die för 2 år sedan så berättar Kelly från Lawn Fawn i introvideon att dien har fått sitt namn från denna scen. Korten som skapas med ”pivot popup” die vrider sig nämligen när man öppnar korten och vecklar ut den scen man skapar. Riktigt effektfullt, roligt att bygga scener med och förhållandevis enkel att göra, med tanke på att Lawn Fawn har tänkt ut allt i förväg. Idag visar jag två kort gjorda med denna die.

Först ut är en liten gullig scen med enhörningar och feer. Jag har endast använt produkter från Lawn Fawn på detta kort. Stämpelseten heter A little sparkle och Fairy friends. Jag använde även setet Happy happy happy för att stämpla den översta hälsningen i kortet. Mönsterpappren kommer från Really Rainbow 12×12. Puffy cloud border die för att göra molnen. De fristående molnen är gjorda med dien Simple Puffy Cloud frames där jag använt både outlinen och den delen som blev kvar på insidan. Figurerna är färglagda med alkoholbaserade pennor och så har jag använt Wink of Stella Clear för lite extra glitter på vingar och svansar.

 

Kortbasen är gjord av vanlig vit cardstock och så har jag limmat mönsterpappret i den. Om man bara använder mönsterpapper som bas så tycker jag kortet blir ”sladdrigt”.

Öppna och stäng kortet ett antal gånger för att ”träna” popup delen att vika sig korrekt. Efter ett antal vikningar så fäller kortet ut sig och ihop sig perfekt. Tänk även på att inte sätta några figurer precis där kortet viker sig mot kortbasen. Sätt dessa istället längre ned och högre upp på kortet, annars kan popup delen fastna.

En mycket enkel framsida till mitt lilla enhörningskort. Jag brukar täcka HELA framsidan med något för annars så syns nämligen mekanismen lite på framsidan. Själva popup delen buktar ut i bigningen av kortet. För att dölja detta så brukar jag helt enkelt täcka framsidan.

Mitt andra kort har dock inte en så enkel framsida, här var det meningen att satsa lite mer 🙂 Även här har jag använt endast Lawn Fawn produkter. Stämpelsetet heter Dandy day och figurerna är färglagda med alkoholbaserade pennor. Framsidan är gjord med Distress Oxide i Tumbled Glass, Salty Ocean, Shabby shutters och Peeled paint. Jag använde mig sedan av Outside in Stitched Scalloped Rectangle och Grassy border die för att göra panelen. Molnet kommer från Simple Puffy Cloud dies. Mönsterpappret i bakgrunden är från Dandy Day 6×6 paperpad.

Molnet har fått en omgång med Lawn Fawn Prisma glitter, det finns även på maskorosorna. Jag satte dit det med hjälp av en Zig 2-way glue pen.

När kortet öppnar så finns det ytterligaren stor scen. Här har jag använt mig av en molnstencil från My Favorite Things (Lawn Fawn har ju dock sin egen nu ;)) direkt på kortbasen. Jag använde mig av Harold’s ABCs för att stämpla hälsningen i molnen och ordet ”pensionen” är utstansat med Olivers Stitched ABC’s. Nederdelen på kortet är också gjord med en stencil. Över det så har jag satt en Outside in Stitched Scalloped Rectangle i lite mindre format så att man har något ställe att skriva på.

Även här finns det glitter på maskrosorna i form av Prisma glitter.

Hoppas ni blivit inspirerade till att prova på denna typ av interaktiva kort. Man kan verkligen bygga upp en myriad av scener och får användning för många stämpelset.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar