Gyllene fåglar

När jag började tänka kring månadens tema embossing var jag först lite motsträvig – jag använder inte överdrivet mycket embossing när jag pysslar nämligen. Jag är nog lite lat, lite bekväm, och hoppar gärna över det där som tar lite extra tid och inte nödvändigtvis blir toppenbra alla gånger. Torrembossing med en embossingfolder är relativt enkelt om man har en stansmaskin, men heat embossing tycker jag kan vara klurigt att få till. Till saken hör att heat embossing var den första tekniken jag stötte på när jag började med kortmakeri för 16 år sedan..! Jag BORDE ju inte h några problem med det, eller hur? Och det blir ju sååååå snyggt!

Jag är glad ändå att jag plockade fram mina embossingpulver och körde på – för jag fick ju faktiskt ihop flera embossade alster att visa er! 😀

Först ut är mina älskade Scribbly birdsstämplar från Dina Wakley:

 

 

Jag har stämplat fåglarna med Archival ink på akvarellpapper och färglagt med akvarellfärger. När färgen torkat använde jag Powder tool applicator (för att embossingpulvret bara ska fastna där jag vill) och Lawn Fawns Embossing ink pen. Med embossingpennan skissade jag i några slarviga streck här och där på fåglarna och hällde sen på embossingpulver. De jag använde här var Rangers Embossing powder – Super fine gold och Super fine silver.

Korten är, som synes, ganska enkla. Motiv på akvarellpapper, ”ram” av kraft cardstock och färdiga kortbaser från Anita’s i storleken 10×10 cm. Textstämpeln bredvid fågeln kommer från ett stämpelset från hÄnglar & Wings som heter Babylycka (slut i skrivande stund, men om du mailar Anna kan du säkert få förbeställa/förboka ett ex när det fylls på igen). Min vana trogen har jag såklart ritat en ram med en svart Uni-pin Fineliner 0,2 runt motivet. Jag kan liksom bara inte låta bli… 😉

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar