Titellös

men ren och skär skaparglädje…

Idag visar jag ett uppslag i en av mina AJs (artjournals) som faktiskt inte fått någon titel. Den kom till i för mig pyssliga förlossningstider när DT-kollegor började livesända sitt pysslande och jag blev tokinspirerad. Jag skapade uppslag efter uppslag och testade tekniktips och bara frossade i att äntligen ha kommit igång och blivit mer kreativ igen.

Jag bläddrade i mina många påbörjade art journals och hittade en massa påbörjade uppslag och sidor (sk mop-up pages) som jag bestämde mig för att slutföra. Mop-up pages är helt enkelt sidor och uppslag där man kladdar in överbliven färg och andra medier som blivit över vid andra projekt. Det kan vara modelingpaste som man färgar in och inte kan sätta tillbaka i burken, det kan vara akrylfärg från en palett eller rester på en stencil. Inget kommer till spillo! Jag hade och har ganska många såna uppslag och sidor som väntar och utmanar mig!

Jag hade limmat på en massa spill av notpapper och sen gick jag bananas tror jag 😉

Stencilerna är woodgrain oklart ursprung men det finns många olika varianter på det, tror att Timpan har en men är lite osäker. Blommorna är en gammal Donna Downeystencil men det finns liknade där också, tror från Altenew. Det finns verkligen en uppsjö av tillverkare och designers av stenciler och många mönster kommer ju igen även om de inte är exakt lika.

Jag har färgat in modelingpaste med röd akrylfärg och applicerat genom stencilen och innan det torkade strösslade jag på WOWs grövre embossingpulver rich gold, ultra high. Tipset att använda embossingpulver direkt på modelingpaste tackar jag en av DT-Therese första livesändningar i Pyssloteketgruppen på Facebook för. Håll med om att det blir extra läckert med det grova embossingpulvret!?!?

Tror jag redan har ett helt annat uppslag som har titeln Spring is in the air men jag tror det här ska få heta det också… Spring is in the air 2020!

Nu är äntligen sommaren här i full blom men våren är speciell och den här våren kom jag igång igen på riktigt med att skapa i mina AJs! Härligt, det känns bra!  Håll tummarna att skaparlusten håller i sig! Det kommer iallafall en hel del uppslag ur mina art journals i bloggen framöver! Kanske kommer det till och med eventuellt en liten film där jag bläddrar i min enda slutförda artjournal, vem vet. 🙂

Pga av rådande omständigheter kanske det inte finns hemma så mycket i webshoppen av det jag länkat till just precis nu men jag vet att det är en stor order på g från USA, snart hoppas vi. Annars så skickar du ett mail till Anna med dina önskemål så kollar hon tillgång och pris för leverans efter nästa order!

Inläggsförfattare: Karin

Karin
Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Titellös

Kommentera