Ta mig till havet och gör fler layouter

Hur har ni det i värmen? Jag längtar lite efter sjöarna, havet, vågorna, poolerna… det blev inte riktigt som vi tänkt i år och hittills är det mest duschen som svalkar hemma hos oss. Men kanske svalkar även en layout med vattentema?

Jag gör kanske maximalt två till tre LO:s om året. Jag har ett flertal trösklar till varför det inte blir fler. Ett problem har varit den stora ytan som jag har svårt att hitta hem i, ett annat har varit alla gulliga foton från när barnen är små. Framför allt det senare har gjort att jag fått prestationsångest. Nu är barnen större och jag har släppt ambitionen om det ultimata söta albumet till var och en.

Mitt första tips till mig själv för att utvecklas i mitt LO-skapande är alltså att inte vara för känslomässigt knuten till fotot. Det släpper loss kreativiteten åtminstone för mig. När det gäller ytan har det hjälpt för mig att tänka mixed media snarare än scrapbooking – då hittar jag lättare både material, dekorationer och tekniker jag trivs bättre med.

Jag har valt ett foto där barnen är typ 2 och 5 och blickar ut över vattnet och båtarna.

Jag har någon gång sagt att baksidor på mönstrade papper är lite grann som b-sidor på singlar. Även om singeln är en hit kunde du hitta värsta guldkornen på b-sidan som nästan överträffade a-sidan. Pappret ”Beach vibe” i serien Let’s wander från American Crafts har just den typen av b-sida. Det var nästan så att jag valde kortet efter jag valt pappret och där tror jag att jag har en framgångsfaktor för mig framöver. Jag skar en ca 4 tum bred remsa av pappret.

Mixed media således. Jag testade att färga in min modelling paste med ett par droppar från Distress re-inker ”Salty ocean” – en härligt distinkt färg. (Här hittar du olika sorters paste och gesso – just nu lite utplockat bland annat för att Corona-läget påverkar leveranser, men saknar du något hör av dig till Anna).

Sedan la jag Altenews stencil Feathered leaves på tvärsen, då liknar det lite vågor, och drog igenom den färgade pastan med en palettkniv.

Innan pastan hunnit torka helt testade jag DT-kollegan och namnen Karins knep att strö lite embossingpulver i. Det blir SÅ himla läckert. Och gifte ihop den infärgade pastan med papprets blå nyans. Wows embossingpulver har verkligen det där lilla extra i både kvalitet och utseende.

Sedan använde jag min Glass media mat från Tim Holtz som underlag för att droppa lite Salty ocean re-inker på, spraya med vatten och sedan smoosha (trycka) pappret mot den fläck som bildats. Över den nedre delen av pappret använde jag stencilen igen, fast med vit akrylfärg (här hittar du prisvärda sådana – fast just den vita är slut för ögonblicket).

Sedan skar jag några tunna remsor i blått och svart restpapper och hittade den perfekta texten i ett block från Vicki Boutin – Color Kaleidoscope (American Crafts).

Jag ramade in med mörkblå cardstock och dekorerade med knappar och några gamla blommor från mina gömmor (möjligen Prima Marketing). Jag är fortfarande inte säker på att jag är klar … hm som sagt… det är inte riktigt min gren… men det kanske kan bli så småningom. ?

Stort tack till Jennie som verkligen inspirerat mig att ta mig an en utveckling av mitt LO-skapande! Det här är min första LO för i år. Ska försöka göra minst tre till. ?

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera