En stencil – tre sätt!

Idag utgår mina kort från stencilen Sweet Spring från Altenew! Det är en layering stencil, vilket betyder att man använder den i ”två omgångar” på samma ställe med lite olika motiv och får ett djup i sitt färdiga kort.

Jag bad Anna beställa hem Wendy Vechis Make Art Sat-tion åt mig för en tid sen. Babsan har en sedan tidigare och jag har varit sugen. Jag älskar den! Det är sååå skönt när man använder stenciler eller bara vill hålla fast saker. Det är starka magneter och man slipper hålla på med tejp!

Först ut har jag använt stencilen som den är rakt upp och ner. Jag använde mig av detail blending tools från Tim Holtz, detta för att komma åt i de allra minst vrårna. Här har jag lagt på det första lagret, sedan vrider man på stencilen och passar in den på rätt plats och lägger på lager två. Jag brukar välja en mörkare nyans av färgen då, för mer kontrast!

Här med lager nummer två! Ser ni vilken otrolig skillnad det blir?

Jag sprayade över alltsammans med lite Shimmer Spritz Sparkle.  Grattis är en die från RoxStamps. Stansade ut i svart cardstock flera gånger och monterade på varandra. Stansade sedan ut ett lager i akvarellpapper och målade med lite distress reinkers innan jag monterade det på kortet.

Jag tycker inte mina kort känns klara utan en ”stitched” kant runt om. Det här är en die från Lawn Fawn och är nog helt ohotat den die jag använder absolut mest! 😀

Nästa variant så valde jag att använda en enda färg i två toner. Här Weathered wood och Stormy Sky. Tyvärr verkar en bild ha försvunnit eller inte blivit tagen som jag trodde. Men när jag gjort detta moment så valde jag att sitta och måla med Chipped Sapphire reinker och vattenpenselpenna för att skapa ännu mer kontrast. Jag la i färgen på de mörka områdena och försökte tona ut det mot det ljusare.

Jag stansade sedan ut ”tack” med dies från Altenews Bold Alphabet. Det finns numera även Caps Bold och Numeral Bold. Så galen användbara dies! Jag stansade även ut bokstäverna i svart foam och monterade sedan dem på varandra så ordet tack sticker upp lite ur bakgrunden. Lite gemstones från min gömma för dekoration.

Det färdiga kortet. Stictched rectangle från Lawn Fawn såklart och jag skvätta även med White gold vattenfärg över. Färgen kommer från Starry Colors setet från Gansai Tambi. Lite bling bling så kände jag mig klar sen!

Sist ut är min favorit tror jag! Samma stencil. Jag la den över pappret och målade sedan slarvigt med pensel och akvarellfärg från Altenew över. Först en ljust rosa och ljusgrön, nästa lager mörkare.
När man målar med akvareller kommer det krypa in under stencilen, eftersom det är för blött. Men det var lite det som gav den här härligt mjuka effekten! Jag gillar faktiskt det här mest!

Skvätte lite brun akvarellfärg över och stansade ut thanks i svart cardstock 5 ggr och sedan sista lagret i akvarellpapper. Målade med spun sugar och picked raspberry.

Det var allt för mig idag! Se till att ha koll på öppettiderna innan du besöker butiken. Du hittar dem längst ner på www.pyssloteket.se

Just nu pågår det en förbeställning från Katzelkraft i facebookgruppen. Är du inte med där men vill förbeställa så hittar du sortimentet på https://www.katzelkraft.fr/en/    Maila länkar på vad du vill ha till Anna på anna@pyssloteket.se senast nu på fredag 3/7 kl 15.00. Dvs i morgon!

Inläggsförfattare: Malin

Malin
Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

1 reaktion på ”En stencil – tre sätt!

    […] ärligt talat orolig över att det var FÖR många) men det behövdes bara ett superinlägg från Malin och en ultra-färgläggning från Päivi i Facebookgruppen (som sedan resulterade i den här […]

Kommentera