Med rosor till sommarens firanden

I rosornas månad juli fyller min mamma år. Så givetvis vill jag använda min nya stencil från Altenew Sweet spring. Det är en sån där stencil som man färgar in i två lager. Den blir helt magisk.

Anna hade köpt in ett ganska stort antal (och var ärligt talat orolig över att det var FÖR många) men det behövdes bara ett superinlägg från Malin och en ultra-färgläggning från Päivi i Facebookgruppen (som sedan resulterade i den här fantastiska LOn) där de visade upp hur fint det blev för att det skulle säga swish i butiken och den tog slut. ? Så nu får ni beställa den istället av Anna, skicka ett mejl till anna@pyssloteket.se.

Jag använde en färdig kortbas och arbetade direkt på den i ett sk. one layer card (nåja förutom texten sen…). När jag gör det är det viktigt att pappret är av hög kvalitet och jag måste säga att just dessa håller verkligen måttet och har blivit en stark favorit.

Jag börjar med att torrembossa lager 1 av rosorna genom att köra den genom stansmaskinen tillsammans med en embossingmatta. Gunilla beskriver tekniken lite utförligare här.

Sen färgade jag in stencilen. Jag använde detail blending tool för precisionen mellan vad som skulle vara grönt och rosa. De är verkligen toppen. Till den här typen av stenciler som faktiskt bygger på precision, skulle jag nog säga att de är ett måste. (Men detail blending tool är bra till så mycket annat också. Det går tillexempel blixtsnabbt att färglägga ett stämpelmotiv med dem. Eller detaljer från en Embossingfolder).

Sedan vänder jag på pappret (avigsidan på det embossade trycket) och mönsterpassar in lager två på stencilen. Under pappret har jag embossingmattan. Sedan embossar jag för hand genom stencilen med ett präglingsverktyg och runda cirkelrörelser.

Sen färgade jag in kortbasen i grönt runt motivet, använde mina nya Basic Border från Mama Elephant för en bakgrund till texten (de finns att beställa om du skickar ett mejl till anna@pyssloteket.se) och för att embossa prickar i guld på texten Happy (som kommer från en dies från My Favorite Things med texten Happy Christmas). Jag köpte en rejäl burk med guldfärgat embossingpulver från Wow. Härligt att slippa snåla på det fantastiska pulvret.

Med en ren blending-foam applicerade jag sedan lite Wow embossing dyna här och där på rosen och hällde på Hologramglittrigt pulver (också från Wow).

För att få upp ordet Birthday, som jag oxå embossat i guld, på höjden stansade jag ut texten i mossgummi och fäste under. Det är ett bra knep på ytor (ofta ord) som är för smala för distanskuddar.

Men vad nu, jag hade bara trist inslagspapper hemma, eller sådant som inte matchade kortet alls eller julpapper!!!? Jag löste det genom att använda stencilen än en gång på det enfärgade pappret.

Det blev verkligen coolt med att ytan var embossad i två upphöjningar och sedan infärgad också. Och utöver detta hologrameffekten som en tredje embossing.

Och det blev verkligen snyggt när paket och kort hörde ihop.

Mamma trodde att jag köpt ett kort för ovanlighetens skull. ?? Min tolkning av den kommentaren: det såg otroligt proffsigt och elegant ut! ?

Och det där med stencil på paketpappret – det kommer hända fler gånger!!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera