Att lifta sig själv

Nyligen, när min svärmors lägenhet rensades ut för flytt till äldreboende, fick jag tillbaka alla de kort jag gjort till henne och svärfar under åren. Rart att de var sparade. ?

Med skräckblandad förtjusning kunde jag blicka tillbaka tio – femton år i mitt skapande.?

Även om jag ofta såg ut så här ? när jag tittade på dem kunde det ju finnas element som väckte nostalgi, ömhet och kanske till och med lite inspiration. En viss lust att göra om. Samma fast så mycket bättre. Tänk om man skulle lifta dig själv? Så fick det bli!

Det här kortet valde jag. (Hav förbarmande! Det skaver lite att visa upp det offentligt.)

Självklart ville jag göra kortet mindre plottrigt. Men jag tyckte om det blå och jag ville behålla flera av elementen.

Just det… det där pappret från Prima Marketing. Serien hette Paintables – lite tjockare papper som du kunde färglägga som du ville. Plötsligt kommer jag på att jag sett resterna av pappret nere i min spill-papperslösa och bestämmer för att leta rätt på det och använda samma papper som bas. (Pappret finns såklart inte längre att köpa men botanisera gärna bland dagens Prima papper – de väcker många kreativa drömmar)

Jag började med att använda en brayer för att rolla lite Distress ink på en sk. Gelli Plate (märket Gel Press finns i butiken) och stämpla den på pappret. Sedan stämplade jag en ros från Katzelkrafts set Les Eglantines (slut i skrivande stund men beställ gärna ett exemplar inför nästa leverans genom att mejla anna@pyssloteket.se). Den färglade jag med Detail Ink blenders och accentuerade vissa detaljer med akvarellpennor. Sedan målade jag siden swirliga bården på pappret i blått med vattenpensel och Distress ink.

Jag ville också behålla fågelementet i kortet och stämplade en av Dina Wakleys fåglar, Scribbly Birds, färglade med distresser och klippte ut. Den fäste jag på pappret med 3D-kuddar.

Med HÄnglar&Wings stämpelset Bakgrundstext (även det tillfälligt slut just nu) stämplar jag just lite bakgrundstext fläckvis över pappret. Då tar jag faktiskt stämpeln direkt i handen och trycker den med fingrarna mot pappret så den blir bara delvis stämplad.

Sist färgar jag in en klocka med Tim Holtz stencil Clockwork i hörnet.

På det färdiga kortet har jag ramat in panelen med blå cardstock och fäst en textremsa från HÄnglar&Wings set Skrivmaskin.

Det här var roligare än jag trodde. Jag ska lifta ett kort till och nu utmanar jag dig att göra samma sak. Fram till nästa söndag 30/8 pågår en utmaning i Pysslotekets Facebookgrupp där du kan visa upp ditt resultat, du kan också posta bilder i Instagram och tagga med #Pyssloteket och skriv att du är med i Altra dig själv. Det är ingen tävling med pris utan bara för skoj skull och för inspiration. Så kan vi kickstarta en sprakande kreativ höst. Var med vettja! Vilket gammalt alster gör du så mycket bättre i år?

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera