Ny månad, moodboard, skiss och tips för ett care-package till en vän

Så går vi in i november med allt vad det innebär detta märkliga år. Passa på att på att pyssla, pyssla om dig själv och kanske pyssla ett care-package till din vän nu när ni kanske inte ses så ofta.

Ny månad betyder också ny moodboard och ny skiss denna höst. Och november månad står jag för. Jag har skapat följande moodboard:

November kan vara fantastiskt, klara krispiga dagar. Andra dagar vill man bara vara inne och kura med tända ljus, en bra bok och stämningsfull musik.

Skissen för månaden ser ut så här. Och jag tänker att en skiss behöver inte bara vara för ett kort eller en scrapbooklayout utan kan oxå funka för en presentpåse eller ask.

Jag har använt en så kallad diaper-fold för att göra en liten presentförpackning som man kan fylla med lite godis eller kanske en ansiktsmask och några krämer och skicka på posten till sin vän.

Så här viker du en diaper-fold. På sista steget viker du ner pappret över kanten så att ”fodret” på pappret syns. (Jag ska försöka hinna göra en film på hur man hör och lägga ut på Pysslotekets YouTubekanal närmaste veckan eller så, så gå in och prenumera så missar du inte den.)

Jag har använt ett mönsterpapper från American Crafts. Det är tillräckligt tjockt och bra kvalitet för att hålla för vikningen.


Bård och etikettrundeln är från Lawn Fawn (Stitched Scalloped Border och Reversed Stitched Scalloped Circle Window). Texten är från Altenew (Label Love Stamp Set) och går att beställa hem om du skickar ett mejl till anna@pyssloteket.se. Fotoremsan är från My Favorite Things (Photo Booth Strip). Ibland är sakerna slut i butiken men hör av dig då till Anna så plockar hon hem ett exemplar till dig vid påfyllningen. Stämpeln är en gammal goding från Jane Davenport ett märke som finns i Annas beställningssortimentet. Den har jag sedan färglagt med de härliga och pigmentstarka vattenbaserade pennorna från Altenew, även dessa ingår i beställningssortimentet.

Som dekoration valde jag att testa Wow Melt it Powder (hör av dig till Anna så tar hon hem det till dig nästa gång). Det är ett pulver som man blandar med lite färgat embossingpulver (här hittar du dem från Wow) och sedan smälter man dem med en värmefön i en liten aluminiumfolieform och sedan häller i en silikonform. Det man ska tänka på är att det härdar jättefort så man behöver värma medan man häller och ibland även värma för att få det att smälta ut jämt i formen. Men så snygga dekorationer man kan göra!! Bakom lövet har jag använt Stampendous Frantage pulver.

Diaper-fold är ett trevligt sätt att kunna skicka en hälsning med lite innehåll. Det blir nog både fler avgjutningar med Melt it Powder och Care packages med vikningen.

Hoppas du testar du med!

 

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

1 reaktion på ”Ny månad, moodboard, skiss och tips för ett care-package till en vän

    Feeling blue…. – Pyssloteket

    (21 november, 2020 kl. 08:00)

    […] …är ju ett engelskt begrepp för när man känner sig lite låg eller nere. Det här inlägget är väldigt blått men alls inte med den andemeningen utan det är helt och hållet DT-Karin (Pyzzlot)som ska ha skyllen för det. Hennes mood board för november gick som ni kanske kommer ihåg i bland annat olika blå färger. (Om ni inte kommer ihåg så finns både mood board och skiss HÄR.) […]

Lämna ett svar