Väntar på tomten i vinternatten

Månadens moodboard går ju i blå toner så jag tog fasta på dem (samt de små inslagen av röda accenter) och träden när jag skapade mina kort för dagens inlägg. Och för en liten reminder av månadens moodboard så kommer det en bild här:

Jag bestämde mig för att göra två kort med Lawn Fawns die Reveal wheel som jag fastnat för väldigt mycket på sistone. För ett litet tag sedan så köpte jag Semi circle add-on för jag fick en idé att använda den ihop med tomtestämpeln från Lawn Fawn setet Winter skies. Så sagt och gjort, här kommer nu mina kort;

Jag har använt samma layout och samma teknik för att göra bakgrunden och mekanismen men bytt ut figurerna och lite av den vita bakgrunden. När man snurrar på hjulet så kommer det en liten överraskning, ni får se längre ned.

Jag började med att skära ut de delar jag behövde i vanlig vit cardstock. Frontpanelen skar jag ut med semi circle add-on och sedan heat embossade jag frontpanelen och hjulet med snöflingor från setet Winter skies. Jag blandade sedan bakgrunderna och hjulet med Distress Oxide inks i färgerna Speckled Egg, Mermaid Lagoon och Chipped Sapphire. Frontpanelen fick även lite Black Soot. Jag lät dessa torka lite och torkade sedan av det ink som lagt sig ovanpå heat embossingen så man får tillbaka den klarvita färgen. För hjulet så strök jag även ett lager med Micro Glaze för att göra det hela vattentåligt. I och med att mottagaren kommer ”pilla” på kortet så ville jag inte att det skulle finnas någon risk att färgen skulle komma av på mottagarens fingrar. Genom att lägga ett tunt lager glaze över så förhindrar man detta. (I vanliga färg så kommer inte färgen av efter den torkat men det kan ju hända att mottagaren skulle kunna ha lite fuktiga händer när man tittar på kortet så genom att göra detta steg minimierar man helt enkelt risken att färgen skulle komma av).

När man snurrar på hjulet så ser man tomten komma över himlen med sina renar. Denna är heat embossad sist, när allt har torkat helt, med Wows embossingpulver Iced Silver för det där extra blinget.

Jag monterade sedan ihop själva mekanismen (kolla in Lawn Fawns introvideo om du vill se hur man gör) och monterade sedan detta på min kortbas som blivit täckt med en panel med mönsterpapper från My Favorite Things Black & White stripes 6×6 block.

För att skapa scene på framsidan så skar jag ut paneler i vit cardstock med grund-dien till reveal wheel och använde sedan två Lawn Fawn border dies; Forrest border och Stitched hillside borders. På den ena så stämplade jag min hälsning i blått och monterade sedan dit mina granar och kaninen med Lawn Fawn glue tube. Granarna är från ett set från My Favorite Things som heter BB-Ready, Set, Snow som kom för 1-2 år sedan och kaninen är en äldre stämpel från Lawn Fawn som heter Winter bunny.

Nästa kort är gjort på precis samma sätt förutom att jag här använt björnarna från Winter Skies och vinterträdet från Tree Before n’ Afters. Border dien heter Simple stitched hillside borders. När man snurrar runt hjulet så kommer tomten farande på sina renar:

Pilen är utskuren ur American Crafts silver glitterpapper.

Avslutar med lite närbilder på båda korten.

 

Glöm nu inte att det är sista veckan på CyberCropen som pågår i vår FaceBook-grupp. Den avslutas den 15 november. Det finns fortfarande chans att delta i alla utmaningar. Det är så kul att se alla era bidrag.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera