Skimrande födelsedagskort

Idag visar jag två stycken födelsedagskort som jag har gjort med Nuvo Shimmer Powders och en teknik som nog kallas Iron-off embossing. Man börjar med att embossa en bakgrundsstämpel precis som vanligt. Jag har nog bara testat clear, men det borde nog fungera med vitt pulver också.

Sedan färgar man in bakgrunden med tex distressdynor, vattenfärg eller, som här, Nuvo Shimmer Powders. Till ena bakgrunden försökte jag lägga färgerna i ränder, medan till den andra har jag bara tagit lite här och lite där. Vatten appliceras före eller efter, beroende på smak.

När allt har torkat ordentligt, lägger du bakgrunden inuti ett dubbelvikt kopieringspapper. Sätt sedan strykjärnet på högsta värmen (men stäng av vattenångan!) och stryk sedan någon minut på det dubbelvikta pappret. På så sätt smälter embossingpulvret igen, men fångas upp av kopieringspappret och du har nu ett coolt mönster  utan något embossingmönster. Ibland påminner det lite om batik. Oftast räcker det med att stryka en gång, men ibland får man ta ett nytt kopieringspapper och stryka en gång till för att få bort allt ordentligt.

Material till dagens kort:

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Kommentera