Mysa med en latte eller två

Direkt när jag såg denna månads tema så gick tankarna till det något äldre setet Thanks a Latte från Lawn Fawn. Jag kom på att jag aldrig testat en teknik med att ”färglägga” sina stämplade bilder med mönsterpapper så det tänkte jag att det måste jag testa. I all iver glömde jag tyvärr att ta bilder under själva förloppet så ni får nöja er med en förklaring och MÅNGA bilder 🙂

Till dagens kort har jag använt mig av papper från Lawn Fawns Let it shine och Snowday remix. Stämpelseten är följande: Thanks a latte, björnarna kommer från Beary happy holidays och For you, deer. Sedan kom det också med lite grönt från Frosty fairy friends. Texterna kommer från setet Winter wavy sayings och koordinerar med diesen Wavy banners.

 

Så, vi börjar med de vita muggarna. Tyckte pappret från Snowday remix så påminde mig om porslin. Jag ville försöka få till en lite äldre look. Jag stämplade så mina muggar två gånger, en gång på vitt papper och en gång på mönsterpappret. Sedan var det dags att plocka fram saxen för lite finklippning. Jag klippte bilden på mönsterpappret mitt på den svarta linjen så noga det gick. Det blir två delar för varje mugg, den nedre men sedan även den lilla insidan längst upp. Jag klippte inte ut insidan på örat utan tänkte låta min die få göra det jobbet.

Dags att få dem att se lite äldre ut så jag tog fram Distress Ink i brunt, färgen Vintage photo, och blandade på lite runt kanterna med en mini ink blending tool. Jag limmade sedan på bitarna på mitt vita papper och använda den koordinerande dien för att skära ut bilden. Vips så har jag fått en mönsterpappersfärgad mugg, med distressade kanter, men med den vita outlinen som kommer med die-cuten. Jag tyckte inte riktigt det blev snyggt vid örat, dien skär ut väldigt lite just där, så då plockade jag helt enkelt fram en ”craft knife” och skar ut insidan. Det är pilligt i och med att det är genom två papper, men det går. Målade även insidan av örat med en svart penna för att det inte skulle synas lika väl att kanten är lite ojämn.

Övriga bilder är färglagda med alkoholbaserade pennor och utskurna med tillhörande dies. Dags för montering. Jag använde mig av två rektanglar med stygn för bakgrunden. Sedan var det bara att montera muggar och alla tillbehör. För att riktigt få det hela att glittra så har jag dessutom använt en mängd glitterprodukter för att höja feststämningen; Lawn Fawn Prisma glitter och Chunky glitter, Stickles i färgen Star dust samt embossingpulver med glitter. På denna närbild syns glittret lite mer. Embossingpulvret är på ångan från muggarna, Prisma och Chunky glitter på maränger och marschmallows och Stickles på polkagrisarna. En riktig glitterfest. För att få fast lösglittret på bilderna så använde jag en Zig 2way glue pen, bara att måla på och sedan hälla glittret över.

Nästa kort är gjort på precis samma sätt men jag har använt mig av andra papper och lagt till två urgulliga björnar som gärna vill mysa.

Den större björnen är egentligen till för att skapa ett bokmärke, det finns både en framsida och en baksida av björnen i stämpelsetet. Men, jag tycker han passade utmärkt att hänga på muggen här med.

En sista bild för lite närbild av glittret som annars är så otroligt svårt att fånga på bild.

Hoppas ni får möjlighet att njuta av december, även detta år. Glöm inte att hänga med oss på Instagram där vi öppnar en lucka varje dag till julafton!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar