Februari skiss och moodboard

Tänka sig, januari susade faktiskt förbi ganska obemärkt i min värld (tillhör inte en av mina favoritmånader) och här står vi plötsligt redan på 1:a februari och det är dags för ny mood board och skiss. Februari för mig är tulpanernas månad, antagligen för att min mamma fyller år och hon älskar tulpaner. Under februari brukar det alltid finns gott om tulpaner hemma på köksbordet och man får en liten påminnelse att vi går mot ljusare och färggladare tider. Så därför blir månadens mood board så här:

Med tanke på att februari innehåller Alla hjärtans dag så tyckte jag det var lämpligt att skissen skulle få innehålla ett hjärta. Jag tenderar att dras mot den enklare typen av skisser så:

Haka gärna på med era egna alster genom att posta i den veckoliga snick-snacktråden i vår Facebook-grupp eller genom att tagga #pyssloteketmood på Instagram.

Och nu måste jag ju även få bjuda på lite inspiration till både mood board och skiss. Vi börjar med mood board:

Stämpelsetet Tulips från Altenew har några år på nacken men det brukar åka fram ur gömmorna den här tiden på året. Setet är ett layering stamp set där man stämplar i två lager (det finns även en outline om man vill använda det). Här har jag använt stämpeldynor från Altenew. Tycker om att de väljer ut nyanser som passar med varandra och säljer dem i 4-pack. Det underlättar verkligen med deras layering stämpelset då man inte behöver tänka så mycket vad gäller färgen, det passar alltid ihop.

Två av korten är stämplade identiskt men jag har valt att avsluta dem helt annorlunda (bara för att visa på vilken skillnad det gör). Jag tycker om när man använder sig av effekten att lyfta upp delar av sitt motiv. Man kan lyfta motiven på lite olika sätt, antingen genom skumtejp, mossgummi eller som här då jag har stansat ut fler av samma motiv och staplat dem på varandra:

Det är lite skrämmande att stansa igenom sitt färdigstämplade alster men effekten är helt klart värt det. Här radade jag upp bokstavs-diesen mot en kant i min Misti och satte sedan en bit washi-tejp över. Jag lyfte sedan på diesen på mitt motiv och kunde passa in det där jag ville ha det utan att vara orolig att någon av bokstäverna skulle hamna snett. Jag skar sedan ut 3 till av varje bokstav och staplade dem i mitt motiv och fäste den stämplade delen överst. Glöm inte att peta in delar av motivet som hör ihop med bakgrunden när du monterar dit första lagret, titta till exempel på bokstaven G. Där har jag även petat tillbaka centrumdelen så att hela det undre motivet blir intakt. Det färdiga kortet blev så här:

Den här bilden har jag tagit från en liten annan vinkel för att man verkligen ska se att bokstäverna är upphöjda. Jag avslutade med lite paljetter i olika storlekar.

De två andra korten är gjorda med samma teknik men där har jag istället använt mig av en rektangulär scallop-die från Lawn Fawn och höjt upp hela den istället.

Dien skapar även en stygnrad på utsidan av ”scallops” vilket jag tyckte blev en snygg effekt här.

Samma design på kortet men grundmotivet är stämplat olika. Där man inte riktigt lyckats med stämplingen, där kan man alltid använda sig av tricket att dekorera med lite extra paljetter så syns inte skavankerna om man inte pekar ut dem 😉

 

Och nu, dags för lite inspiration till skissen:

Jag gick på en väldigt bokstavlig tolkning så här först ut. Jag har använt mig av en rektangulär die med stygn Lawn Fawn för den yttre ramen. Hjärtat är en die från mina gömmor men i butiken finns Hero Arts Infinity dies med hjärtan, väldigt mycket dies för pengarna! Jag har stansat hjärtana ur två bakgrunder som jag gjort med heat embossing och Nuvo Shimmer Powder. Text-dien kommer från Lawn Fawn. Texten är staplad 3 gånger och det översta lagret har blivit heat embossat med två olika pulver från Wow.

Den heat embossade bakgrunden på hjärtat kommer från My Favorite Things och heter Wavy Coloring Book.

Den heat embossade bakgrunden kommer från Altenew och heter Pattern Play – Diamond.

Här har jag samlat länkar till produkterna jag använt ovan:

Stämplar
Tulips och Pattern Play DiamondAltenew
Wavy Coloring BookMy Favorite Things

Dies
Stitched Rectangle, Congrats word die och Outside In Stitched Scalloped RectangleLawn Fawn
Bold alphaet dieAltenew

Stämpeldynor
Crisp dye inks Green valley, Pocket Full of Sunshine, Rose petalAltenew
Versafine Onyx Black

Nuvo Shimmer Powder

Wow embossingpulver

Paljetter

Hoppas ni blivit sugna på att pyssla på månadens tema. Jag ser mycket fram emot alla tolkningar.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

4 reaktioner på ”Februari skiss och moodboard

  […] hoppas jag ni får feeling och hakar på Mariannes härliga moodboard för februari och taggar #pyssloteketmood så kanske vi lyfter just ditt alster nästa månad. Vem […]

  CAS hello kort – Pyssloteket

  (8 februari, 2021 kl. 06:00)

  […] till någon dekoration här eller fixa lite där men… inte den här månaden. Så, därav månadens skiss och nu kommer vi till dagens […]

  Katzelkraft i slimlineformat – Pyssloteket

  (12 februari, 2021 kl. 20:48)

  […] Så jag bestämde mig för att de skulle få ta plats i det nya Slimlineformatet med dies från Whimsey tillsammans med färgskalan och motiven i månadens moodboard: […]

  Pink fresh studio – del 2 – Pyssloteket

  (25 februari, 2021 kl. 13:00)

  […] man behöver ju inte begränsa sig till grönt! Jag inspirerades av färgerna i Mariannes mood board och gjorde ett födelsedagskort till en vän som fyllt jämnt. Här valde jag att använda distress […]

Lämna ett svar