We’ve got this!

Inspirerad av Susannes underbara moodboard kommer här två AJ-uppslag från mig. Jag har använt både den lilla vita och den blåa från Dina Wakley. Jag gillar att variera mig både gällande storlek och med materialvariationen man får i hennes artjournals.

Grundade sidan med vanlig gesso, applicerade modelingpaste genom stencilen Dotted från Tim Holtz. Färgsatte med Dina Wakley akrylfärger buff och elephant. PaperDolls och acetatvingar kommer från Tim Holtz även det likaså textstrippen från stickersblocket small talk.

We’ve got this är stämpel och die som jag hade liggandes på pysselbordet från ett annat projekt kommer från Colorado Craft Companys set Better Together. Sifferthickers och fjäderstämplarna kommer djupt från gömmorna, ingen aning om märke… Stänkt har jag gjort med sprayröret till gloss sprays i färgerna sand och medieval.

Det här uppslaget är gjort på ungefär samma sätt fast i Dina Wakleys blåa artjournal. Jag täckte hela med super heavy gesso med en palettkniv. Det blir så härlig struktur av det tycker jag. Innan det torkat tryckte jag dit likadana cardboardthickers som ovan. Kletade av lite mer gesso runt de thickers där det behövdes för att få dem att inte ”flyta ovanpå” utan inkorporeras i bakgrunden.

Färgsatte bakgrunden på samma sätt som ovan, fingermålade, det blir bäst tycker jag för att få det lagom urtunnat på valda ställen. Det blir mer ”naturligt” och utan penselspår. Blommorna som jag hade liggandes utstansade på pysselbordet är ditlimmade med Aleenes lim, tycker det är super till att fästa dekorationer i sådana här projekt. Titelstickers kommer från gömmorna och stickersblocken small talk och big chat. Final touches med stänk från gloss sprays även här.

 

Material jag använt:

Art journals: Dina Wakley

Mixed media : superheavy gesso, modeling paste, stencil Dotted

Färgsättning: Dina Wakley akrylfärger och gloss sprays

Dekorationer: PaperDolls, acetatvingar och stickersblock kommer från Tim Holtz.  Dotted blooms + die från Altenew, Better Together från Colorado Craft Company

Du hänger väl med och skapar med inspiration av teamets moodboards och skisser? Märk dem gärna med #pyssloskissen och #pyssloteketmood. Vi vill gärna se vad du skapar!

Håll även utkik i Pysslotekets grupp på FB för påsken kommer tidigt i år och så även ett CC! Är du inte redan medlem där är det hög tid!

Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera