Junk journaling? Det måste jag prova!

En junk journal är lite som en art journal och den är definitivt vad du gör den till. Alla har sin egen stil och det finns inga rätt och fel. Men skillnaden från en art journal är kanske fokuset på överblivet, återbrukat och upphittat material. Och i mitt förråd finns det gott om rester. Och en hel del tester. färgprover, halvfärdigt med mera som lämpar sig utmärkt för en junk journal.

Dessutom tycker jag namnet talar för att släppa kontrollen, sluta vara välordnad… och det måste jag öva på…

Plus att jag tycker de är så snygga när andra gör dem. Plus att jag aldrig provat. Plus att jag har många många papperspåsar efter allt handlande på mathem…

Många anledningar med andra ord att testa på junk journaling. På Instagram idag får du en liten titt på mina allra första sidor, i min allra första junk journal. Där visar jag också hur du enkelt gör en.

På omslaget har jag använt papper från Stamperia Calligraphy och Chipboard dekorationer från Wycinanka. Insidorna är grundade med gammalt tidningspapper och notblad som jag återanvänt. Stora 12” ark med chipboard har jag även använt till omslaget för att få som pärmen på en bok.

Förutom Chipboard och allt ditt överblivna stash är stenciler, distresser och andra mediums bra att ha till hands när du sätter igång med din junk journal. Lycka till!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar