Ny film på Youtube om Gelli printing till kort

Vi är flera som har dammat av våra Gelli Plates just nu för att göra bakgrunder till vårt kortmakeri. Bland annat skrev Babsan en väldigt bra introduktion till tekniken härom veckan. Läs den om du inte redan gjort det. Så jag tänkte att jag kompletterar med att visa hur jag gör i ett litet klipp på Youtube.

Grundgrejerna du behöver är Gelli Plates och brayers, distresser och Stenciler.

Det är en så rogivande process med Gelli printing. Och ibland tänker jag att jag aldrig mer behöver köpa mönstrat papper… men det stämmer förstås inte alls (kolla bara nyheterna från Craft Consortium så förstår du varför)

Så här blev korten:

Här använder jag faktiskt papper (fotot) från Vintage Emporium av Craft Consortium. Stenciler och Ephemera är från Tim Holtz. Stämpeln Scribbly Fellas är en gammal från Dina Wakely, (beställningsvara) och bladdiesen Just Leaves är från Altenew (se info nedan).

Blommorna, Floral doodle die set, bladen Just leaves och textdiesen Holiday Script Words är från Altenew. Om de är slut där kan du mejla anna@pyssloteket.se så förbeställer hon hem till dig. Stencilen Laurels är från Prima och mönsterstämpeln Coral Flair Background är från MFT.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

1 reaktion på ”Ny film på Youtube om Gelli printing till kort

    […] samtidigt som jag betättar hur jag gör kort av mina gel prints (som jag visade hur jag gör häromdagen). Men den gången använde jag mig av dies, spets och ephemera för att färdigställa korten. Idag […]

Lämna ett svar