Hemligheten ligger i alla lagren

Idag tänkte jag ha lite fokus på Visable Image fantastiska stämplar, samtidigt som jag betättar hur jag gör kort av mina gel prints (som jag visade hur jag gör häromdagen). Men den gången använde jag mig av dies, spets och ephemera för att färdigställa korten. Idag tänkte jag försöka hålla mig till ett lager papper och inga dies eller dekorationer. Men ingen regel utan undantag förstås.

Jag älskar att förvandla ett vitt papper med lager på lager av färg och andra medium. Idag har jag arbetat på Canson akvarellpapper (du brukar hitta det här men ser i skrivande stund ut att ha tagit slut). Det är tillräckligt slätt för att bli bra tryck med gelpress och siluettestämplar. Det är också tåligt för alla lager av färg och vatten. Gel press plattor hittar du här (snart åter i lager om det är slut just nu).

Jag kan beskriva det som tre huvudsakliga steg.

1. Först gör jag själva bakgrunden med flera lager av tryck på min gel press. Kika gärna på min youtube video på detta. För att få ännu mer att hända gör jag lite ink-squishing genom att dutta dynan på min mixed media matta, spraya lite vatten på och försiktigt dutta ner pappret så jag får färgfläckar. Sedan stänker jag även vatten på och lyfter bort med hushållspapper så det blir ljusa fläckar. Sedan leker jag lite i kanterna med stenciler, stämplar och kanske lite stänk av guldigt Shimmer Powder utblandat med vatten. Då händer det att man får till så här magiska bakgrunder:

Men just den blev så snygg att den får ligga till sig lite, istället gjorde jag kort av denna som jag här skurit till, till ett slimlineformat. Stämplarna är från Dylusions Background Love (behöver förbeställas, mejla Anna@pyssloteket.se). De flesta andra stencilerna är från Tim Holtz.

Här har jag även lagt till ett tryck med vit tempura färg på gel pressen för att göra vita ränder.

2. I steg två börjar jag leka med stämplar som på det här kortet.

Jag kombinerar från flera olika stämpelark. På nedan kort ser du enda undantaget att jag fäst stickers bigger back chat från Dylusions. Utformade egentligen motivet efter den. 😁

Ibland kompletterar jag med lite stenciler i det här steget för att göra kanten som ovan eller molnen som nedan.

3. I det sista steget lägger jag på embossingpulver eller Glitter gel, som Rangers nya Stickles glitter gel genom en stencil eller lite utblandat Shimmer Powder som får rinna.

Det här är kort som är svåra att göra rättvisa med en kamera, men när man håller i dem går man förlorad i alla lager.

Och Visible image stämplar… hm jag tror jag måste ha fler!!!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera