Påskägg, skumma harar så… varför inte en godisholk

Det är många av påskens traditioner som är lite skumma. Och då går jag inte ens in på det här med Blåkulla utan bara de söta sakerna som kycklingarna, hararna… ibland chokladtäckta ibland inte…. och apropå sötsaker vad är det ornitologiska skälet till att det är just äggen som fylls med godis och varför kommer haren med dem??? Den existensiella frågan under påsken är alltså inte ”hönan eller ägget?” utan ”var har påskharen sitt stash av godis egentligen?”. I holken såklart! Det är det mest logiska i denna härva. Så utan fördröjning inför jag en ny tradition. En uppgradering: jag ger er Godisholken!

Jag fick idén redan när jag köpte Lawn Fawns Magic Iris Add On Birdhouse; 🤔 den här borde gå att göra till ett tredimensionellt hus. Den är ju så söt med sina sömmar och tillhörande dekorationer.

Så jag mätte kanterna på diesen, tänkte och kände mig som en blandning mellan byggare Bob och MacGyver. 😉 Nejdå, det var faktiskt inte så svårt. Men för att ni ska slippa så har ni här en mall för att kunna komplettera Lawn Fawns Die med väggar, golv och taket som man trär på så att det blir en tredimensionell holk. Men ja, det förutsätter ju förstås att du har diesen. 😃

Så här ser det ut tillsammans med själva hus-diesen. När jag stansat ut själva huset från Lawn Fawns die i två ex bygger jag alltså sidor och tak till den med hjälp av mallen. Jag har skurit ut allt i vit cardstock och sedan klätt in med mönstrat så blir det stadigt.

Fram och baksida fästs på mallen så här och sedan limmar man ihop väggarna. Det mönstrade pappret är från P13. Just detta är slut med heter Forest Tea Party, mejla anna@pyssloteket.se om du är sugen på att beställa det annars finns andra söta mönstrade papper från P13, Stamperia eller Prima.

Jag täckte igen hålet på baksidan och dekorerade runt om med de fåglar, blad och blommor som hör till dies-setet.

Uppgradera äggen alltså och gör en holk du med!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera