Pretty in pink – Layout

Hej allihop! Hoppas ni har det bra! Hann ni med allt ni ville under Cybercropen? Det har varit så kul och inspirerade att se alla bidrag!

Själv har jag ägnat lite pysseltid åt Gunillas/Babsans moodboard.

Jag suckar fortfarande åt den lila färgen men jag valde trots det att göra en scrapbooking layout och den är absolut inspirerad av moodboarden men det kan hjälpa att du är liiite färgblind när du tittar på resultatet 😉

Jag har kommit ifrån scrappandet lite och det är oändligt länge sedan jag valde att skapa i fullstort format, dvs 12×12. Men plötsligt händer det. Jag använde ett vitt Bazzill Smoothies som bas.

Sedan hade jag det här underbart fina stormönstrade papperet som faktiskt har lite lila i sig. Det är Anemone från Amy Tangerines serie Brave & Bold för American Crafts. Istället för att använda hela papperet valde jag att klippa ut blommorna och några utav bladen och kunde på det sättet arrangera vart jag ville ha mönstret någonstans.

I ett försök att lyfta fram den lila färgen använde jag ett par Distress Oxides i bakgrunden bakom mina blomkluster. Jag har använt Victorian Velvet och Seedless Preserves som är lila nyanser men de poppar som rosa vilket i och för sig matchar allt annat😁

I jakt på lila detaljer dök jag mig ner i mina stickers och hittade där dessa underbara fåglar som är som tagna ur moodboarden (om du fortsätter att vara liiite färgblind). De är också från American Crafts men är av en annan designer än mönsterpapperet, de är ur Shimmeles Sparkle City. Sedan har jag också plockat lila cirklar från diverse puffy stickers-ark.

Inspirerad av Missy Whidden, en av Pinkfresh Studios inspiratörer som gör helt fantastiska processvideor på Youtube, har jag satt tissue paper bakom mina foton.

Titeln gjorde jag sedan med mina nya stämplar, Block Alphas från Dina Wakley MEdia, och Distress Oxides i färgen Seedless Preserves. De små alfabetsstickersarna är Tim Holtz  Label Letters.

 

Innan ni försvinner vill jag påminna om Pysslotekets insamling till Barnens Ö som strax drar igång. Har ni pysselmaterial som ni inte längre använder så låt de glädja någon annan! Insamlingen håller på mellan den 22 april och den 4 maj. All information hittar ni i detta blogginlägg

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”Pretty in pink – Layout

Lämna ett svar