Therese och den oändliga högen med färdiga bakgrunder och motiv, del 457

Halloj! Här kommer jag, sent som vanligt, med lite inspiration i kortväg. Jag har inte mindre än nio kort att visa upp! De bygger alla på samma princip, motiv på en panel ovanpå en bakgrund eller direkt på kortbasen i vissa fall. Det känns som att mitt jobb med att använda upp det som ligger färdigt och väntar aldrig tar slut! Det förekommer en del äldre produkter men jag hoppas att du kan bli inspirerad av variationen och kanske hitta något i dina gömmor som passar eller går lika bra att använda. 

Motiven är färglagda med alkoholbaserade markers eller akvarellfärger utom ett där jag använt färgpennor istället. När jag färglägger med alkoholbaserade markers använder jag Neenah och Memento Tuxedo black, till akvareller och vattenbaserad färg brukar jag stämpla på akvarellpapper, tex Canson och använda Versafine Onyx black som är vattenfast.

Här har jag använt en av de ursöta kaninerna i Mama Elephants set Upon a star med text från Hero Arts Mix & match compliments. Texten är embossad med guldfärgat pulver direkt på panelen. Panelen i sin tur är utskuren med en av mina favoritdies från Lawn Fawn; Outside in stitched scalloped rectangle. Pappret har jag gjort med ink smooshing och Distress Oxides.

Här är motivet stämplat med något så ovanligt som en trämonterad stämpel från Hero Arts, den heter Tin of brushes men har ett par år på nacken så jag är inte säker på att Anna kan få hem den tyvärr. Text och hjärtan kommer från Altenews Crafty friends och det finns lite Glossy accents här och där, bland annat på penslarna så att färgen ser mer blöt ut.

Bakgrunden är en bit från Lawn Fawns papper Watercolor wishes och panelen är utskuren med Lawn Fawns Outside in stitched scalloped rectangle (understa lagret) och som av en händelse passar deras Stitched scalloped rectangle frames ganska perfekt ovanpå så det blev en ram utskuren av ett misslyckat akvarellexperiment.

Det här kortet är ett hopplock av rester, en misslyckad bakgrund och ett jättegammalt motiv  som råkat få färgstänk på sig och blev lite fel. Det finurliga är att “misstagen” inte märks så tydligt eftersom motivet täcker en del av bakgrunden och så satte jag fast pyttesmå blingstenar lite planerat slumpartat för att dölja de fläckar som fanns. Att blommans stjälkar är genomskinliga så att krukans kant syns är kanske inget man tänker på förrän man ser det 😉
Motivet är embossat med vitt embossingpulver och färglagt med vattenfärger. Happy birthday är en del av en die från MFT som heter Happy birthday circle frame.
Just ja, bakgrunden är gjord med MFT stencil Cloud och lite olika lila/rosa stämpeldynor, jag tror det är Oxides men minns inte riktigt. Motivet kommer från Penny Black och heter A bunch.

Här är min “panel” ett hopplock av spillbitar från gamla papper med vintrigt tema och sedan utskuren med Lawn Fawns Outside in stitched heart stackables. Ovanpå denna har jag satt två “hello” lite omlott för att få en skuggeffekt (dien kommer från Lawn Fawn och heter Scripty hello. Det översta lagret är deras glitterpapper “Pixie dust” och bakom ett mörkblått cardstock. Texten kommer också från Lawn Fawn och finns i setet For you, deer. “Blinget” kommer från Your next stamp Crystal clear and sparkle gumdrops.
Bakgrunden är gjord med en stencil direkt på kortbasen, stencilen kommer från MFT och heter Wonky dots som jag färgade in först med Hero Arts vita dyna Unicon och sedan, med liten förskjutning, Distress oxides Peacock feathers.

Bakgrunden på det här kortet fick jag gräva djupt ner i pappershögen för att hitta, det är jättefint men jättegammalt och jag minns tyvärr inte varifrån det kommer. Kan tipsa om de fina blommiga papper som Craft consortium har istället 😉
Motivet kommer från Katzelkraft fina Fleurs Hibiscus och är stämplat med en Distressdyna som jag målat över med vattenfärg för att få effekten av att linjerna är osynliga. Texten kommer från Mama Elephants Friend script die och är utskuren i svart cardstock.

Den här kortbasen stämplade jag på för jag vet inte hur länge sedan med en av stämplarna i Altenews Simple flowers. Det kan vara olika lila Distresser som använts men jag minns verkligen inte exakt. Jag har också stänkt lite guld med hjälp av Gansai tambis Starry colors. Ovanpå det hittade jag en bit gammalt glitterpapper som råkade passa så bra med den färglagda blomman (som är äldre från Whimsy stamps och heter Finally spring). Sist av allt skar jag ut Mama Elephants die Thanks script i guldfoil och kombinerade med text från Altenews set Hello sunshine.

Här har jag använt ett annat gammalt experiment med ink smooshing och stenciler på bakgrunden. Jag tror att man kan skymta lite av Tim Holtz Thatched på något hörn. Panelen är, som vanligt, utskruren med Lawn Fawns Outside in stitched scalloped rectangle (det kan vara min mest använda die) och motivet kommer från Lawn Fawns Smooth sailing. Även texten finns i det setet.

Det här fina motivet kommer från MFT och heter Cute chemists. Behållarna är embossade med Lawn Fawns Glow in the dark-embossingpulver så det ser ut som att vätskan är självlysande. Texten finns i samma set som motiven och bakgrunden kommer från Lawn Fawns Watercolor wishes.

Det här kortet består av väldigt gamla saker som blivit över och väntat på rätt kompisar. Bakgrunden är stämplad med olika gröna och blå dynor, kan vara från Altenew men är osäker. Stämpeln i sig däremot kommer därifrån och setet heter Invisible numbers. Jag gjorde en extra bakgrund när Pyssloteket fyllde 8 år så det var ett tag sedan..
Den söta lilla apan kommer från Mama Elephants Up and away och happy är deras die Happy script som jag skurit ut från papper jag färgat in med distresser (för länge, länge sedan). Ordet birthday kommer från något av Lawn Fawns set tror jag. Jag har stämplat upp en massa och klippt ut som jag plockar från ibland när det behövs 🙂

Jag hoppas att det finns lite att inspireras av trots att jag använt många äldre saker. Vissa saker finns fortfarande och kan eventuellt beställas via Anna om det inte finns i butiken. Leta reda på produkten hos tillverkaren och skicka ett mail så får du svar om tillgång och pris (info@pyssloteket.se).
Det finns säkert en hel del fina stämplar och papper i dina gömmor som väntar på att användas! Och är du som jag, en samlare, finns kanske till och med färdiga motiv och bakgrunder att kombinera 😉

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera