One layer cards

Om lusten för pyssel är större än tiden är sk. One layer cards en god idé att ge sig på. Det betyder att man bara använder ett lager med papper, dvs arbetar direkt på kortbasen (eller möjligen på en kortpanel som man sätter kant i kant på en kortbas).

Följer man det strikt är det inte heller några dekorationer som får limmas på men man brukar få addera struktur till pappret med medium som fäster direkt på utan lim, tex genom Glossy accents, strukturpasta, gel, stickles, Nuvo Crystal drops etc. Ja, och embossing funkar ju också såklart, men i övrigt bara färg, stämplar och stenciler alltså.

Jag bestämde mig för att göra tre one layer cards på ett bräde av ett ark vitt slät cardstock. Jag skar ut avlånga stående kort som i vikt skick är 6*4 tum. Det betyder alltså att jag skurit mitt cardstock i tre lika stora delar. Jag har använt Bazzil Smoothies Coconut Swirl, men Marshmallow är annars min favorit bland de släta vita cardstocks. Ett annat suveränt tips är förstås de färdiga kortbaserna som säljs med kuvert.

På kort 1 stämplar jag tre små Mama Elephant figurer (settet Little Signage agenda är slut men det finns flera Little Agenda). Jag maskar dem med post-it lappar (dvs jag har stämplat stämpeln på post-it lappen och klippt ut den och sätter över dess tvilling på kortbasen). Sedan blendar jag en liten grön kulle och använder My Favorite Things Sunrise Radiating Rays Stencil för att göra en sol. Jag avslutar med lite Glossy Accents, Crackle Accents och Nuvo Crystal Drops – sådana medium hittar du här.

På kort nummer 2 använder jag stämplar från My Favorite Things (settet Always bring a smile är från förra året men hör med anna@pyssloteket.se om hon kan beställa hem det åt dig). Här har jag använt tekniken no lines, dvs stämplat med en väldigt svag stämpelfärg som ”försvinner in” i färgläggningen. Lawn Fawns stämpeldyna Jellyfish som finns i settet Pottery Studio är den bästa jag använt för denna teknik. Färgläggningen är gjord med Altenews Woodless Watercolor Pencil set. Sen har jag blendat med Distress Oxide Speckled Egg runt motivet men lämnar en vit ram runt med hjälp av maskeringstejp.

På kort nummer 3 inspirerades jag av Babsans regnbågsfärgade blommor, (bläddra till bild två i Insta-inlägget).

Stämpeln Corageous you ftån Altenew passar utmärkt till ändamålet. Jag färgade in med Distress Oxides men inställer för att måla ut färgen blendade jag färgerna över blomman och runt. Sedan stänkte jag lite vatten på och stämplade linjerna igen (lät den ligga kvar i Mistin för att kunna stämpla på exakt VM-sammanhang ställe efter blending) och avslutade med att markera pistillerna med en embossingpenna och embossa dem och texten i vitt embossingpulver . Slutligen accentuerar jag lite av linjerna med en vit penna.

Hoppas du fått lite olika idéer till hur du kan göra one layer cards. Jag kände direkt att jag blev hooked så det dyker nog upp fler ett tag framöver.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera