1/5 National scrapbooking day…

… borde väl rätteligen gå under namnet INTERnational scrapbooking day med tanke på att det ”firas” världen över? Även här på Pyssloteket tänker vi uppmärksamma dagen, dels med en liten rabatt och dels med en liten utmaning.

Rabatten är inte av blomsterslaget utan innebär en besparing på 15 % på alla stenciler, oavsett märke. Du behöver ingen kod, rätt pris syns i kassan, men den gäller bara idag, lördag 1/5, så skynda att hugga dig en gobit!

Över till utmaningen. Den är kanske inte så liten. Utan kanske lite… utmanande rent av.

Vi vill att ni gör ett alster (valfri sort) som innehåller minst fem (5) komponenter MEN det ska vara ett one layer (1) wonder. Alltså, inget får limmas, tejpas, häftas, sys eller på nåt annat sätt fästas ovanpå din kortbas eller ditt cardstock. Medium som stickles, glossy accents och nuvo drops som av sig själv fäster på pappret är okej. Vi tillåter ett undantag och det är om man vill jobba på en lös panel för att slippa genomblödning i sitt kort eller vill använda någon typ av mixed media/akvarellpapper. Och självklart fotot till en layout 😁 Tänk då på att panelen ska gå kant i kant med basen så att det inte syns att det är ett ovanpålager!

DESSUTOM (ni trodde väl inte att det var SÅ enkelt?!) …

så vill vi att ni utgår från/inspireras av Månadens skiss. Den har Marianne ritat och den ser ut så här:

 

Utmaningen pågår under helgen, alltså till och med söndag 2/5 kl 23:59. För att delta vill vi att du delar ditt alster på instagram och taggar oss med @pyssloteket. Skriv i din bildtext att det är ett bidrag till utmaningen så att vi hittar rätt alster. En vinnare kommer utses som får ett symboliskt pris.

Så till lite inspiration. Jag har valt att översätta Mariannes vågformer till raka linjer istället och det blev en väg att stå på och en mur att hänga på för min deppiga lilla vovve. Mina fem element är: stämplar, stencil, modeling paste, embossing och stickles.

Pyzzlot har också gjort ett inspirationsbidrag. Hennes tolkning av skissen är ganska självförklarande, tycker jag, och hennes fem element är tre olika stenciler, textstämplar och motivstämplar.

Jag lyckades ju förtränga att skissen skulle vara inblandad och gjorde det här kortet, som nu alltså är ”diskat. Här är mina fem element sprayer, heat embossing, stämplar, vit penna och distress ink.

Som ni förstår av våra olika tolkningar är sättet att räkna ”fem element” ganska generöst, det viktiga här är att alstret bara har ett lager men många olika inslag.

Hoppas att du inte blev avskräckt av den utmanande utmaningen. Vi ser fram emot många inspirerande bidrag. Lycka till!

PS: och blev du avskräckt kan du alltid fynda några nya stenciler till extrapris 🙂 

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar