Shimmer powder på lite olika sätt

För ett tag sedan roade jag mig med att experimentera lite med shimmer powder och olika sätt att applicera det. Allt i jakten på sättet som funkar för mig för att bli lite mer nöjd med resultaten. Till slut blev det några kort av en del av försöken och jag tänkte dela med mig av dem i hopp om att inspirera. Alla kort består av en färdig kortbas i grunden, antingen i vit eller kraft. Motiven är färglagda med alkoholbaserade markersNeenah-papper. Dessa motiv är stämplade med Memento Tuxedo black och texterna med Versafine Onyx black eller Altenew Obsidian.

Motiven är från Mama Elephants stämplar Fly with me och bakgrunden är stämplad med Hero Arts Jungle bold prints som sedan embossats med vitt embossingpulver.

Dessa motiv kommer från Lawn Fawns set Mermaid for you och texten från Hero Arts Dare to dream. Bakgrunden är gjord med en stencil som består av bara en cirkel, min kommer från Darkroom Door men även MFT har en liknande. Det går också bra att stansa ut en cirkel i papper eller en bit acetat. Utmaningen här var att hålla sig inuti cirkeln med både pulver och vatten för att få en skarp kant. Det skulle också gå att maska med tejp, kanske enklare att få till en kvadrat i så fall.

Dekorationerna är självhäftande rhinestones i rosa.

Här har jag gjort på samma sätt med stencilen, dock blev kanterna inte riktigt lika skarpa men det blev snyggt ändå.

Motivet kommer från Lawn Fawns Tree before ‘n afters och texten från Hero Arts Color layering flamingo. Dekorationerna är självhäftande rhinestones i orange.

På detta kort har jag stämplat en krans från Altenews Weekend doodles, denna gång embossad med guldfärgat pulver. Jag har dragit ut färgen i löven med en pensel för att få dem ifyllda. Texten kommer från Concord & 9ths stämpelset Lots to say. 

Blommorna hittade jag i mina gömmor, osäker på varifrån de kommer.

Fågeln kommer från Dina Wakleys set Scribbly small birds och är embossad med Altenews platinumfärgade pulver. Texten är utstansad med en die från MFT som heter Happy birthday script.

Till detta kort har jag använt både texter och motiv från Lawn Fawns set Thanks a latte och här har jag försökt hålla allt shimmer powder relativt samlat för att behålla lite av det vita i pappret runt om.

Dekorationerna är lite äldre, har för mig att de kallas för goosebumps.

Här har jag använt samma metod som ovan men en annan färg på pulvret. Både texter och motiv kommer från Mama Elephant men från lite olika set: Big news, Hello friend och Mini messages.

Detta motiv kommer från Mama Elephants set Up and away och texten från Concord & 9th Lots to say. Texten är stämplad på en etikett från Lawn Fawns set Stitched labels och bakom den har jag satt en bit rosa cardstock. Jag tror att denna bakgrund är gjord med ett annat pigmentpulver än Nuvos Shimmer powder, men de fungerar likadant.

Dessa två muffins kommer från Altenews set Layered cupcake. De är inte färglagda utan stämplade med tillhörande lagerstämplar. Texten och strösslet hittade jag långt ner i mina gömmor.

Här testade jag att hälla ut pulver lite på rad, det blev inte så dumt! Fjärilarna är utstansade med dies från MFT Flutter of butterflies och texten kommer från deras stämpelset som heter Lots of hugs. Jag hittade små utstansade hjärtan i kraftpapper som matchade kortbasen och fick bli dekorationer. Jag tror att denna bakgrund är gjord med ett annat pigmentpulver än Nuvos Shimmer powder, men de fungerar likadant.

Här har jag återigen använt stämplar från Mama Elephant, motiven kommer från Bookworm och texten från Tiny heroes. Glasögonen på äpplet och masken är ifyllda med Glossy accents och runt kortet har jag ritat en ram med en svart penna.

 

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

1 reaktion på ”Shimmer powder på lite olika sätt

    Inga Larsson

    (6 maj, 2021 kl. 14:46)

    Ja, det blev mycket inspiration!!
    // Inga

Kommentera