När du har lite färg över och varför du ska ha en Gelli plate

Häromdagen när jag skulle stänka och rinna färg över ett alster och meningen var att jag skulle hälla ut en liten skvätt färg ur sprayflaskan så blev det en ohjälpligt stor skvätt. 🙄 Jag lider ju inte brist på färg men det känns ju onödigt att vaska den så jag tryckte ner en liten klick vit temperafärg i pölen och blandade runt. Från den skarpa sprayfärgen fick jag nu härligt rosa pastell med tryck i. Det blev så bra så jag gjorde två färgblandningar till och målade en härlig bakgrund till en art journal sida.

Men jag hade fortfarande färg kvar. Mest rosa. Och klockan tickade mot läggdags. Nu till mitt tips: när du har lite färg över – gör ett Gelli Plate tryck! Du behöver inte ens planera hur det ska se ut utan bara låta det hända. 😃

Känner du dig osäker på hur? Passa gärna på att läsa Babsans introducerande inlägg om Gelpresstekniken!

Annars: Smacka på färg. Rolla med en brayer. Tryck. Och använd en annan dag. På sista tiden har mina tryck inte bara gått till kortbakgrunder utan framför allt till mina art journals.

Det är jätteroligt att ha flera färggranna baser att välja bland som är redo att sätta motiv och text på. Det gör faktiskt att jag oftare skapar en art journal sida.

Men den här smaskigt rosa sidan fick inte ligga till sig länge. Redan nästa dag var det dags.

Med Dina Wakleys bladstencil Curly Frond och fågelstämpeln från Scribbly Small Birds gick det lekande lätt att bli klar. I kanterna syns TCWs stencil Pebbles. Texten är från mina äldre gömmor. (Nu under pandemin har det varit vissa utmaningar med leveranser. Om något är slut kontakta anna@pyssloteket.se)

Fågeln färglade jag med kritor motsvarande scribble sticks. Skuggorna kring bladen är gjorda med Distress Oxide. Sedan har jag avslutat med lite svarta stänk och vita detaljer med en penna.

Den här sidan får gå in i min art journal där jag gör varann sida på vitt, varannan på svart papper. Två olika sidor men försöker ändå hålla ihop temat.

Så skaffa en Gelli Plate och låt ingen färg gå till spillo!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera