Grönt är skönt och hur man gör nytt papper av gammalt

Tänk vad en liten lista kan göra! Jag har varit inne i en synnerligen dålig form när det gäller pysslandet. Och helt ärligt så trodde jag inte att min egen sommarutmaning (se blogginlägg här) skulle rå på svackan heller. Men se där hade jag fel. Efter att ha sett alla Pyssloteket-följare komma igång började det poppa idéer även hos mig.

Jag tog mig an punkt 19 – grönt är skönt. Egentligen blev det bara så. Jag fick nämligen för mig att testa en gammal teknik: Att göra nytt mönsterpapper av gammalt med hjälp av spillpapper och en embossingfolder.

Så här gör du:

1. Skär remsor av spillpapper, 1/2” och 1” breda.

2. Klistra fast dem på ett kopieringspapper diagonalt. Ta gärna hjälp om du har en scoreboard så är det enklare att hålla en snygg sned linje.

3. Skär till pappret och lägg det i embossingfoldern och kör genom din maskin. Foldern jag använt heter Enchanting vines och är från Altenew.

4. Färga in mönstret med Distress Oxide. Et voilà – en tjusig backgrund att använda till ett kort.

Jag har använt Lawn Fawns One in a chameleon stämpel och satt den i en fotoram från Lawn Fawns set Selfie Frame (den senare är en beställningsvara, mejla anna@pyssloteket.se).

Jag har också skurit ut blad från Mama Elephant die set Leafy Cover (också det en beställningsvara). Sedan har jag dekorerat lite med Stickles och Nuvo Crystal Drops och Glossy Accents.

Sådärja. Det var en punkt. 29 kvar! 👏👏👏Kom igen det klarar vi!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

1 reaktion på ”Grönt är skönt och hur man gör nytt papper av gammalt

    Liten men naggande god – Pyssloteket

    (26 juni, 2021 kl. 08:00)

    […] bakgrund har jag använt rester av några favoritpapper och gjort ett eget, nytt, papper av dem. Här tipsar DT-Karin också om det men hon tar det ett par steg […]

Lämna ett svar