Här var’e live’at!

I torsdags hade jag en livesändning i Pysslotekets Facebookgrupp och då skapade jag en ny framsida till nästa läsårs lärarkalender och ett clean & simple-kort. Eftersom jag inte gjorde helt klart min lärarkalender så tänkte jag att det var en bra idé att blogga den slutliga versionen idag, så ni som inte sett livesändningen eller är med på Facebook också får ta del av det färdiga resultatet:

 

Jag skar till en bit akvarellpapper så att det skulle passa framsidan på kalendern, men fortfarande lämna lite utrymme för en svart ”ram” runt om. Eftersom jag planerade att kladda med Dina Wakleys gloss sprays så grundade jag med gesso och lät det torka innan jag fortsatte. Eftersom jag precis hade köpt lite nya stämplar så använde jag plasten från stämpelförpackningen till att göra ink smooshing – jag droppade/hällde lite gloss spray på plasten och vände den sen och tryckte den mot akvarellpappret. Så gjorde jag med några olika blåa nyanser (Ocean, Sky, Turquoise och Mineral) och torkade en vända emellan för att skapa lite överlappande lager.

Tagen på framsidan är från ett av Dina Wakleys Collage tissue paper (Elements) – jag klippte ut den del jag ville använda och limmade fast med Primas Soft matte gel och lät torka. Eller ja, jag hjälpte ju till såklart med min heat tool – jag har inte tålamod att vänta på lim eller färg som torkar. 😉 Sedan målade jag insidan på tagen med vit akrylfärg (Dina Wakley Media acrylic paint) för att den text jag skulle sätta fast senare skulle synas bra. Texten är delvis stickers från Tim Holtz och delvis skrivet på min gamla skrivmaskin och fastlimmat efter livesändningen.

Jag inspirerades ju av Pysslotekets härliga sommarutmaningar när jag satte igång med detta alster och såklart hade jag utmaning nr. 16 ”Dina färger var blå” när jag skapade. Jag stämplade cirklar från setet Universal från Visible Image och embossade med Distress Embossing glaze i färgen Broken China. Lite mer ”action” i bakgrunden ville jag ha så jag tog den läckra textstämpeln från Visible Images set Scripted Streets och stämplade med svart dyna.

När allt hade torkat och kameran slocknat så lade jag också till lite skugga runt tagen och runt de stämplade och embossade cirklarna med hjälp av en akvarellpenna i svart. Jag stänkte också lite Gloss spray (Tangerine) på valda delar av sidan – jag ville få färgerna att lyfta lite mer och då passar det bra att använda en komplementfärg (blått – orange).

Så – även om min sommarledighet precis har börjat så har jag höstens lärarkalender klar. Nu kan jag vara ledig. 🙂

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera