Sommarpysslarna – Anton

Hej!
Jag heter Anton och är en 16 årig kille som alltid har tyckt om att pyssla med olika saker. Jag tycker också om musik, jag spelar piano och sjunger mycket! Så mina två stora intressen är att spela musik och att scrappa.

När jag gick i lågstadiet så gjorde jag t.ex. egna böcker som jag skrev och ritade själv. Jag gjorde en serie med 10 små böcker som blev uppskattade när jag läste upp de för min klass.

Jag har alltid hållit på med att göra gjort kort då och då och ritat mycket men det var för ungefär ett år sen som jag drog igång med att scrappa rejält. Efter det så har jag köpt på mig mer och mer till min hobby. Det finns ju så mycket som man villhöver 🙂

Jag har ett brinnande intresse för att göra kort, boxar, korgar och presentpåsar. Jag tycker att det är väldigt kul att göra olika kortvikningar, det finns ju massor av inspiration på nätet.
Att scrappa är avkoppling för mig. Det ger mig energi att sätta mig och skapa!

Jag gör både enkla kort och kort med mer dekorationer. Tycker om att använda många olika produkter och tekniker när jag scrappar. När jag gör kort osv. så inkar jag nästan alltid kanterna på mina mönstrade papper med en passande färg. Tycker det blir väldigt fint. Jag använder distress ink dynor och ink blending tool för att göra det.

Här kommer lite bilder på kort mm. som jag gjort!

Till de här två korten så har jag använt två olika kortskisser. Jag har kombinerat olika fina mönsterpapper från Maja design. Dekorerat med blommor, blad, lite ostduk och halvpärlor.

Jag har gjort två kort med stämplar från Lawn fawn. Har färglagt med promarker pennor och gjort egna bakgrunder genom att inka in papper med distress ink och stenciler. Använde ink blending tool för att applicera färgen men jag har också en blending brush som är en mjuk borste, den kan man också använda för att inka in papper.

Jag stansade ut mina bakgrunder och mönstrade papper med dies som stansar ut rektanglar i flera storlekar med prickar längs kanten. Det blir en väldigt fin detalj på korten.

Jag har gjort ett kort med en kortskiss jag hittade på nätet. Har kombinerat väldigt snygga papper från den senaste kollektionen från Maja design. När jag såg de på nätet så tänkte jag att jag bara var tvungen att köpa ett pappersblock, älskar papprena 🙂

Här vill jag visa ett ”Tack” och ett ”Till dig” kort.
På ”Tackkortet” har jag kombinerat både fram och baksida på ett fint mönsterpapper, stansat ut en bit vitt cardstock med en dies som heter ”Scallop circle”, den blir väldigt fin. Jag stansade också ut mönstrat papper med en dies som stansar ut en cirkel med prickar längs kanten. Dekorerade med halvpärlor och några fina blommor.

På ”Till dig” kortet så har jag också använt båda sidorna på ett dubbelsidigt papper. Har sen klippt ut fyra hörn i cardstock och dekorerat med halvpärlor och två rosor.

Jag tycker det är kul att ibland scrappa tändsticksaskar!

Till den gröna asken så färgade jag in en bit vitt slätt cardstock med distress ink i två gröna nyanser genom en stencil. Jag stämplade en sommartext på min bakgrund med hjälp av min stämpelpress.
Jag gillar verkligen mitt stämpelverktyg, den gör det så lätt att få till ett bra resultat när man stämplar något, eftersom man med stämpelpressen kan stämpla en gång till på exakt samma ställe om man inte får tillräckligt med färg på stämpeln första gången.

På den blåa asken använde jag ett jeansblått mönsterpapper och cardstock, en utstansad liten kvadrat med lite ”vågiga” kanter, lite ostduk som jag satte under och stämplade en text.

När jag gjorde den rosa asken så använde jag också Majas nya papper. Jag klippte ut fågeln och blommorna som finns i samma papperskollektion.

På blommorna så har jag glossy accents. Jag gillar också att ha nuvo crystal drops på kort.

Här har jag återigen använt en kortskiss som jag använde till ett utav korten som jag visade innan.
Den här skissen är en favorit hos mig. Jag stansade ut en stjärna, stämplade och embossade texten ”Ett år äldre och ett år bättre” med embossingpulver i silver.

Det här är den sista bilden som jag visar här. Jag gjorde en sexkantig korg efter en beskrivning på Youtube och sen en egen tag/etikett till korgen. Jag gav bort korgen med lite choklad som sommarpresent för några veckor sen! Jag har haft stickles glitterlim runt kanterna på mina mönsterpapper, på både korgen och på min tag.

Tack till Pyssloteket för att jag fick vara en del utav ”Sommarpysslarna” 🙂 Jag är väldigt glad för det!

Vill man se mer vad jag skapar så kan har jag ett Instagram konto, där jag heter: anton_pyssel -> https://www.instagram.com/anton_pyssel/

Tack för att ni läst mitt inlägg och ha en trevlig sommar!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Sommarpysslarna – Anton

    Helene (Nick) Siermans

    (9 juli, 2021 kl. 08:21)

    Roligt att läsa om vad du skapar Anton. Välarbetade kort som visar massor av olika tekniker! Så kul.

Kommentera