Inbjudningskort med Harry Potter-tema

Hemma genomgår båda barnen en Harry Potter-fas för tillfället. Filmerna har tittats på, böckerna har det börjats med och lekarna med trollspö är många. Så, när det kom till tema för  inbjudningskort till ett litet födelsedagskalas så var det givet att det skulle bli ett magiskt tema a la Harry Potter. Lawn Fawn har en mängd produkter som passar utmärkt att adaptera för detta ändamål. Die-setet Build-a-castle går utmärkt att använda för att skapa slottet, de nya Tiny friends stämplarna för Harry, Hermoine, Ron och Hermoines katt Krumben, Mom+me för ugglan Hedwig och mini-setet Tiny Fairy Tale för Dumbledore.

Dottern har sedan fått välja papper och hon landande till slut på ett från American Crafts, från kollektionen Sparkle city och just detta heter Sparkle sky, med vad som liknar fyrverkerier på en mörkblå bakgrund. Gräset är gjort med ett grönt papper, utskuret med en Grassy border die, också denna från Lawn Fawn. Alla figurer är likadana på alla kort men för att få lite variation så har jag monterat dem lite annorlunda. T.ex så kan man öppna dörren och ha en figur komma ut där. Dumbledore flyttar runt lite uppe på avsatsen och ugglan Hedvig byter torn. ;).

Texten, som är heat embossad med vitt embossingpulver från Wow, på gräset kommer från ytterligare ett Lawn Fawn set som heter Fairy friends.

Man ska väl inte sticka under stolen med att slottet är lite tidsödande att göra när man ska göra många, men om man kör det ”assembly line style”, alltså, klipper ut alla delar först, kör stencil på de delar som ska ha mönster, monterar alla i tur och ordning, så går det ändå ganska så bra att köra igenom. Jag upplever oftast att det tar längst tid för mig att välja färg på det jag ska skapa, när väl det är klart så går det undan 😉 På slottet ovan så valde jag ett beige papper och har sedan kört lite ink blending genom en stencil med Distress Ink-färgen Tea dye för att få till tegelstensmönstret. Genom att välja ett papper som redan har en grundfärg så går det fortare att få färdigt.

Till födelsedagsbarnet självt så skapade jag ett kort med samma grund som inbjudningskorten men la till lite extra som det piskande pilträdet med ett träd från Tree, before n’ afters, bilen från Happy Village fick bli den förtrollade bilen och så hittade jag även en kvast i Halloween-setet Costume party samt lite stjärnor från enhörningssetet A little sparkle. Jag la även till en extra gräsig kulle.

Inbjudningskort och födelsedagskort avklarade, nu är det bara själva kalaset som återstår. Vi har lite planerat vad gäller lekar och mat men har du några bra idéer på hur man skapar ett cool Harry Potter-party för en 9-åring, så dela gärna i kommentarerna eller i snack-tråden i Facebook-gruppen!

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar