Sommarpysslarna – Ida

Hej!

Ida heter jag, bor tillsammans med min Ingo i vårt underbara röda hus mitt i skogen kan man säga. Och den 14 juli hämtar vi hem 2 nya sällskap till huset! Alltså för 2 dagar sen när du läser det här. Förmodligen busas & mysas det för fullt just nu. Ingo ska få 2 små lillebröder. 2 kattungar som jag tror ska  heta Lilo & Milo men vi får se när de kommer hit. Stitch går jag också och funderar på, som sagt jag får se. Vi är i alla fall så glada och förväntansfulla inför det.
Jag älskar att skapa, att få vara kreativ. Jag älskar också träning och hälsa men jag har varit sjuk i 7 år så livet blev annorlunda. När och om jag blir frisk igen så är målet att studera till dietist så jag kan hjälpa andra människor. Dessutom så är det en dröm att bli pt och inredningsarkitekt och jobba med det vid sidan av. Man kanske undrar vad jag är för sjuk, jag har alltid varit öppen med min sjukdom trots att det är på ett intimt ställe. Jag har ett komplicerat fistelgångssystem som sitter runt slutmuskeln som gett mig ett helt annat liv som jag har accepterat. Vad mer? Jag älskar också att odla och hänga i min trädgård & i mitt underbara växthus. Att fota fina blommor eller naturbilder ligger mig varmt om hjärtat och inredning. Jag älskar också att shoppa massa pyssel ibland. (är väl knappast ensam om det eller?)
Blev så glad när jag fick en förfrågan att vara med som ”sommarpratare/pysslare” här på bloggen i sommar. Den egentliga resan började när jag var 12 år. Ni vet då man kunde få hem pyssel prenumerationer i brevlådan. Jag fyllde mitt rum med pyssel och scrappade. Men jag började på riktigt pyssla för tre år sedan, efter ett uppbrott och jag flyttade tillbaka till mitt underbara hus som bara stod och väntade på mig och mina grabbar, katten Bruno & hunden Ingo. Jag renoverade ett av rummen och det fick bli mitt alldeles egna scraprum. Det rummet kan jag bara gå in i och kika runt på alla stämplar, dies, maskiner och klappa på papper. Snacka om batteripåfyllning! Helt klart det bästa rummet i hela huset! Jag älskar att organisera och är den personen som bara måste ha ordning och reda för att jag ska kunna skapa. Det blir rörigt när man skapar men efter varje projekt och innan varje nytt projekt behöver jag städa iordning. Därför bestämde jag mig för att skapa en organiserings serie på min Youtubekanal där jag delar med mig av olika tips på hur jag valt att göra i mitt rum. Oavsett om man har ett stort eller litet rum eller kanske sitter vid köksbordet så kan man organisera så det känns roligt att starta igång ett projekt och det allra viktigaste ändå är ju själva skapandet. Bara man har en liten pysselhörna någonstans i sitt hem så kommer man långt.
Jag älskar att göra kort med härliga stämpelmotiv från bland annat mft stamps & mama elephant. Dessa motiv tilltalar väl allas hjärtan!
Men det är också trevligt att prova på olika kortvikningar och askar!
Detta kort gjorde jag till min älskade pappa på hans 70 års dag. Han älskar bilar så jag använde mig av en chipboard bil på bandet runt om kortet. Det är ett så kallat floating card för de ser ut som att saker svävar inuti kortet och jag ville att det skulle se ut som ett garage.
Här gjorde jag en explosion box till min mamma. Hade sparat en dekorationsnalle som jag ville ha inuti boxen så när den öppnas så syns den. Jag dekorerade med den, några tändsticksaskar, blommor & art stones.
Ibland får man önskningar på kort, till exempel här var det en som ville ha temat med mobiltelefon & jag hade ingen dies med det temat så sagt & gjort, jag ställde mig och klippte ur delar & skapade min egna telefon. Sladdar & hörlurar gjorde jag av vit ståltråd och foam.
För något år sedan provade jag mig på mixed media och använda mig av skrot och annat återbruk och göra mig olika canvas tavlor. Nu är jag ett stort fan av Finnabairs alla produkter och jag tycker man gör magi med dessa.  Art journaling ligger mig varmt om hjärtat med – att bara leka runt med olika färger och stenciler, dekorera sidorna med olika utrivna bitar från olika fina papper och göra sig ett uppslag.
Det här är ett exempel på återbruk på ett sätt. Jag gjorde om en vanlig målarpensel och använde mig av spets, gesso, dekorationer mm för att göra ett lite romantiskt vackert alster till min kära mamma.
Jag valde också att starta en YouTubekanal för att filma och dela med mig av alla mina olika projekt samt olika serier & hauls men också för att nå andra pysslare som blivit mina kära vänner idag. Jag har sysslat med mycket olika hobbys under livet men det är endast pysslare som jag tycker är mest genuina. Vi hjälper, stöttar och pushar varandra att bli bättre och jag tycker hela detta community är så mysigt. Eftersom jag är sjuk och har varit i 7 år nu med enorma problem med kroppen så är det skapandet jag har fått ha kvar som intresse. Jag var en väldigt aktiv tjej tidigare som tränade, löptränade flera ggr i veckan och hade häst men när livet vill annorlunda är det bara att hänga med. Jag står upp när jag skapar, måste vila emellan men ändå så älskar jag det.
När man går hemma som jag gör så är det så viktigt att man bildar kontakt med andra som har samma intresse och bibehåller den sociala biten på så sätt. Detta förgående år var inte alls roligt som vi alla är medvetna om men jag tycker att man har fått mer tid och ro till att skapa, mycket kurser mm finns på distans så vi alla som bor långt ifrån kan vara med ändå. Så en del postitivt har kommit av år 2020 och jag tror att vi klarar det mesta om vi fortsätter vara så positiva vi kan. Om jag försöker göra en dag så bra som möjligt så innebär det självklart pysseltid. Skulle ni vilja hänga med på min resa & se mer så hittar ni mig på både Instagram & YouTube. Sorlosdesign.
Instagram –>@sorlosdesign
Youtube –> sorlosdesign
Ha en fin sommar nu allihop och ta hand om er!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera