Sommarpysslarna – Pysseltjejerna

Hej!

Pysseltjejerna består av mig Emma och min bästa vän Sofia. Vi är två 27-åriga tjejer som har varit vänner sedan barnsben och som sedan några år har ett pysselkonto tillsammans. Jag har alltid varit glad för att pyssla och började redan som liten då min mamma alltid har haft ett handarbete tillgängligt. Att få uttrycka min kreativitet är något jag både gillar och behöver. Jag är nog en multipysslare då jag har många hobbys, allt från stickning, virkning, korttillverkning, måleri, korsstygn och scrapbooking. Kreativiteten finns alltid inom mig, men jag uttrycker den på många olika sätt.

Här är en bild på mig, Emma

Här är en bild på fina Sofia

Under åren har jag nog försökt att få Sofia att också börja pyssla. Det tog mest fart för ett par år sedan när Sofia diagnostiserades med cancer och hon blev sjukskriven. Vi började då ha pysselkvällar tillsammans med andra i vår närhet och försökte ha det en gång i veckan när möjlighet fanns.

Det blev ett bra sätt att ses ofta, ta en fika och även få uttrycka sin kreativitet. Tyvärr kom covid-19-pandemin som har gjort att vi har fått ta en paus i våra trevliga pysselkvällar men vi längtar tills vi kan börja igen.

Efter ett tag startade vi ett pysselkonto på Instagram som främst har inriktning på korttillverkning men ibland kommer det även med lite annat smått och gott. Sofia pysslar främst med kort och provar gärna nya typer av kortvikningar.

Ett grattiskort som Sofia har gjort med blommiga papper

Här är ett dopkort i grönt som Sofia gjorde till en liten kille som heter Alvin

Till morsdag gjorde Sofia ett fint kort med vackra detaljer

Den här explodingboxen gjorde jag till min mammas födelsedag

Detaljbild inne i boxen på en mini-stickning

Jag själv, är nu helt inne i garnets värld och stickar koftor och tröjor vilket är mycket avkopplande. Just nu håller jag på med en tröja i hålmönster vilket jag aldrig har testat förut. Lite pilligt och en del räknande av antalet maskor men mycket roligt.

Mitt nuvarande stickprojekt, en blivande tröja i lila bomullsgarn

En stickad multifärgad kofta som jag har gjort

I perioder gillar jag även att måla. Tidigare i år kände jag mig inspirerad och plockade fram pensel och gummisvamp för att testa en idé jag hade och som resulterade i tavlan på bilden nedan. Jag målar främst med akrylfärg och har alltid med färgen guld eller silver, (till och med båda ibland) då jag tycker det blir ”pricken över i:et”.

Färgglad tavla i varma toner och guld

Vill ni fortsätta följa vår kreativa värld så följ gärna vårt konto ”pysseltjejerna” på Instagram och tack till Pyssloteket för att vi fick vara med och vara en del av årets sommarpysslare.

Länk till vårt konto: www.instragram.com/pysseltjejerna/

Ha en fortsatt trevlig sommar!

Emma & Sofia

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Sommarpysslarna – Pysseltjejerna

Kommentera