Fruntimmersveckan – Kristina

Kristina eller Christina är ett kvinnonamn, feminin form av Kristian och namn på flera svenska drottningar. Se även Kerstin och Kristin. Kristina betyder ”den kristna” och kan även ha betydelsen beskyddarinnan. Namnet var som populärast på 1940- och 1950-talet men är fortfarande ett relativt vanligt namn.

Jag tycker det är coolt med kvinnor som gått sin egen väg, även i tider av större mansdominans än idag. Ta t ex drottning Kristina. Hon ba’ ”Jag vill inte vara med längre! Jag abdikerar, konverterar och drar till Rom”. Eller Christina Odenberg, Sveriges första kvinnliga biskop. Snacka om att klampa in på männens territorium. Inte nog med det, hon tog sig friheten att välsigna ett samkönat äktenskap. Coolt! Tycker fortfarande Fredrik ska få stryka på foten till förmån för nån fantastisk kvinna – det finns gott om dem!

Nå väl. Nån radioövergång till dagens erbjudande blir det inte, jag är ledsen*. Dagens rabatt är nämligen 20 % på alla stämplar från Lawn fawn. Erbjudandet gäller idag lördag, 01:00-23:59. Ingen kod behövs, du ser rätt pris i kassan. Erbjudandet gäller på varor i lager och enbart på nya ordrar. Meddela Anna om du önskar samfrakta, enklast gör du det genom att svara på din orderbekräftelse.

Det finns mängder av inspiration i bloggen! Peta in Lawn fawn i sökrutan så kommer du inte blir besviken. Själv är jag ju överförjust i Tettiz’ bedrägligt enkla kort, som HÄR t ex.

 

Hoppas du hittat nåt du gillat i veckans rabattkavalkad!

 

* Den som kommer på en radioövergång får gärna lämna en kommentar 🙂

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar