Slimline-kort med Pink Fresh Studio

Jag vet inte om ni minns våra Nyårskarameller där formatet Slimline av Marianne utnämndes till årets trendspaning. Marianne har känsla för det där och trenden fortsätter starkt även i år med formatet som en självklar del bland de flesta varumärken.

En av mina favoritdies i formatet är från Pinkfresh Studio. Stitched Scallop Circle gör tre små trevliga runda ”fönster” som lämpar sig både för motiv och text. Idag tänkte jag använda den tillsammans med en slimline-stencil även den från Pinkfresh Studio. Leafy Square Stencil har ett mönster som känns geometriskt eller som kronblad… jag kan inte bestämma mig för vad jag ser…. Det är nog den tvetydigheten jag gillar!

Efter en period av många 10*10 eller 10*15 känns det härligt att återigen skapa i det långsmala formatet.

Det blir två kort. Jag använder sommarutmaningens 30-punkt lista som utgångspunkt och bestämmer mig för att skapa till nr 15 ”Ett smörgåsbord av färger” och nr 11 ”Blomstertid”.

Jag har använt Distress Oxides för att färga in vit slät cardstock och sedan skurit ut diesen. Jag har använt Nuvo Glimmer Paste Moonstone genom stencilen.

Molnen i fönstren är gjorda med My Favorite Things stencil Micro Cloud Edges. Stämplarna är från Mama Elephant Mixed Wishes Greetings och Little Unicorn Agenda. I skrivande stund verkar den senare precis tagit slut i butiken mem mejla anna@pyssloteket.se så tar hon hem till dig nästa gång hon beställer från Mama Elephant. De pyttesmå stjärnorna är Buttons Galore Shimmerz Sunset.

Här har börjat med att i vitt embossamotiv från Altenews stämpelark Enchanting Beauty och sedan färga in cardstocken med Distress Ink och därefter lägga stencilen över och skära ut diesen. Även här har jag använt molnstencilen från MFT och texterna från Mama Elephant. Och sen har jag sötchockat hela kortet med motiven från Dandelion Wishes från Mama Elephant.

Jag har gjort en liten pistill i mitten av kronbladen med Nuvo Crystal Drops i vitt.

Jag har flera motiv i huvudet med den här modellen på kort. Man kan göra små landskap i cirklarna tänker jag och till julkorten med stämplar från t.ex Little Penguin Agenda eller Little Gnomes Agenda kommer den vara underbar. Men Lawn Fawns små motiv passar oxå bra i cirklarna..

Hur skulle du använda diesen och stencilen? Ihop eller enskilt? Hoppas du fått lite idéer!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar