När Pyssloteket har personalfest…

Vill ni veta allt om Pysslotekets personalfest i fredags? Jag skvallrar gärna! Den korta versionen: Den var blött, kladdigt 🎨 och skrattades både rått och hjärtligt. Mm, å det dracks en hel del. Te. 👵🏻🫖

Knappt har festen börjat förrän objudna gäster tar sig in. Carolines katt undersöker närgånget kameralinsen (jaha förlåt glömde säga att det var en digital fest). Skärmen fylls av en pälsig ändalykt. Najs! 😳 Nä det var örat, säger Caroline och embossar vidare. Well if you Say so, Doktor Kogglert… 🙃

Och där Malins man tar fram trombonen. ”Pausunderhållningen” ropar vi förtjust! ”Mmm, så länge han inte spelar ”Let it go” ur Frozen”, säger Malin syrligt. Han lommar ut med ett besviket ljud från trombonen. 😂

Plötsligt händer något otippat. Anna ropar: ”Fääärdig!” Va? Hur gick det till? Hon har ju typ inte pysslat på flera år (ev. överdrift) och skvätter ur sig (bokstavligen) två alster till synes helt utan ansträngning.

Visserligen är Anna en fena på att leverera, det vet vi ju 📬📦 … men ändå… Snopet. 😯Vi utmaningsvana blir liksom omseglade av den ouppvärmda chifen…. Här någonstans uppstår lite tystnad på personalfesten. Men knappast pga. tryckt stämning. Vi skapar för fullt!

Jag har glömt att berätta om upplägget. Vi hade bestämt att vi skulle skapa till oktober månads moodboard, så att färgskala och motiv inspirerades av den.

Sen tog vi fram vår spelplan från utmaningen vi kallar ”Slumpen” och slog om de resterande tre kategorierna.

Det var Therese som slog tärningen, vilket alla sen gnällde på. Alternativet ”något handritat eller doodlat”, som Tettiz la till i spelplanen när vi utformade den, är Tettiz tämligen ensam om att uppskatta. Att ha med mönstret prickar och använda stickers var de andra två kraven.

Kreativa människor är förstås lite speciella när det kommer till att spela spel. Vi är såklart kreativa även när det kommer till regler. ”Stänk kan väl räknas som prickar?” ”Kan jag använda min Xyron Sticker Maker?” 🙄😂

Jag var lite frustrerad ett tag, och kände att jag bestämt mig för ett kort med för många moment och färgläggningen blev kack, men då tog jag fram Distresserna och som vanligt blir livet (och alstret) mycket bättre då. Babsan höll med, men undrade varför hennes fingrar var blå denna orange-rosa kväll. 🤔

Det är roligt att se hur olika alla tolkar samma utmaning. Så här blev resultaten:

Precis som Anna gjorde Tettiz ett kort i clear and simple stil med Distress Oxides och stenciler som viktiga ingredienser.

Malin och Babsan testade de nya diesen från Hero Arts. Aren’t they lövley! 😉 Här är Malins kort.

Och här Babsans. Kul att de valde olika så det ena går i vitt och färg och det andra svart.

Det där kan vara den snyggaste lövdiesen jag sett på länge!

Marianne och Therese dök ner bland höstens nyheter från Lawn Fawn och kreerade sötchocker.

Marianne har precis som jag också använt månadens skiss som grund för sitt kort.

Och då här blev Therese höstmysiga kort.

Min namne Karin kladdade med Dina Wakleys akrylfärger och Timpans stenciler och skapade en magisk bakgrund för ett stilfullt höstligt kort.

Jag själv gick loss på Visible Image, ett par ministämplar från Lawn Fawn – Tiny Halloween och ett helt underbart pappersblock från Authentique.

Jag tror nästan alla av oss använde Tim Holtz olika stickersblock. De är ju oerhört användbara! Och pennor för doodling såklart, vi gjorde nästan alla en handritad ram. Pennorna hittar du här.

Vi hade en väldigt trevlig kväll. Karin tyckte vi kunde träffas live snart… kanske bo på ett gruppboende för en träff, sa hon. Gruppboende 🤣 jojo… det är väl där vi pysselgalningar hör hemma!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera