Mixed Media

Idag kommer ett par artjournaluppslag i mixed mediateknik. Det betyder att man använder flera olika medier i sitt skapande. Medier i det här fallet innebär att jag har jag använt silkespapper, akrylfärg, modelingpaste, embossingpulver, papper, stämpeldynor och pennor. Mixed media för mig är också att man jobbar med olika lager för att skapa djup, struktur och dimension i alstret. Man ska liksom ana underliggande lager (ibland försvinner det dock i skaparprocessen 🙂 men man kan ändå tex ana lager av struktur)

Blev det tydligt hur jag tolkar mixed mediateknik? Fråga annars, det är fantastiskt befriande att kladda loss helt fritt ibland. Jag borde verkligen göra det mer. : ) Har mest blivit att färglägga söta Anita Jeram möss från Colorado Craft Company med Altenews Watercolormarkers på sistone så det kommer det inlägg med här i bloggen framöver 🙂

Åter till dagens inlägg! Jag slutförde sk mop-up pages dvs sidor i artjournals där jag sedan innan kladdat av färg, klistrat in spillbitar av papper eller kanske tagit rester av modelingpaste, som blev över vid annat tillfälle, genom en stencil.

Vattendroppsstämplarna är Katzelkraft.

Det mesta materialet jag använt finner du under kategorin Mixed Media i webshoppen.

Modelingpasten till blommorna är infärgad med akrylfärg. Innan det torkat strösslade jag guldembossingpulver i mitten på blommorna, smälte pulvret och lät sedan blommorna självtorka. Stenciler hittar du här.

Bakgrunden du anar i bakgrunden är blommor och annan växtlighet stämplade med vattenfasta dynor som Archival för att kunna jobba med blöta medier ovanpå.

Bilder som den jag använt kan man hitta på nätet, den här fick jag med i nån onlinekurs. Du hittar även liknande figurer från Tim Holtz att använda här. Texterna skriver jag ut med min skrivare och klipper i remsor och limmar på.

Det var allt från mig den här veckan, du hänger väl i våra social medier?!? Du hittar enkelt dit HÄR

Missa inte heller vår grupp på facebook! Det är där det händer 🙂 Vi ses där!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera