Babykort med Lawn Fawn-stämplar

Och helt plötsligt så behövde jag ett babykort, en kollega till mig fick en son för några veckor sedan. Hon har ett stort intresse för hav så jag tänkte att nu passar det att plocka fram Lawn Fawns havsinspirerade stämplar. Jag bestämde mig för att göra ett scenkort med hjälp av Lawn Fawns Peakaboo backdrop die som skapar fyra små fönster som man kan bygga ifrån. Dien har även små luckor som man kan välja att använda om man vill dölja delar av scenen och skapa en överraskning. Man kan ju välja att bygga 4 helt olika scener, i detta fall så valde jag att scenerna löpte in i varandra, då kan man dela bakgrund och även överlappa figurerna mellan de olika scenerna.

Jag ville göra ett kort som visade en bunt med nyblivna föräldrar och botaniserade därför bland en mängd av Lawn Fawns stämpelset för att åstadkomma detta;

  • Mermaid for your
  • You are sublime
  • Seahorsin’ around (de stora sjöhästarna)
  • I’m so jelly (stora sjöstjärnan)
  • Let’s bokeh (mellanstora sjöstjärnan)
  • Little bundle (texten)

Tanken var att hitta figurer som kunde agera föräldrar och andra som agerade barn och sedan fylla ut med en mängd grönska och stenar.

Bakgrunden och ramen är gjorda med Distress OxideRanger Distress White Heavy Stock. Perfekt papper att köra ink blending på och dessutom så tål det en hel del vatten om man vill göra den typen av tekniker. Jag använde mig av färgerna Tumbled Glass och Salty Ocean för bakgrunden och Antique Linen och Vintage photo för ramen. Jag färgade in ramen INNAN jag klippte ut den med hjälp av Peakaboo backdrop. Jag tycker det är enklare att göra ink blending innan eftersom det blir så smala kanter att göra det på innan. Det spelar dock ingen roll utan är vad man själv föredrar. Jag stänkte sedan vatten på bakgrunden för lite extra textur och skvätte även lite färg på. Jag avslutade med att stämpla några bubblor från de olika seten samt hälsningen med Lawn Fawns blåa stämpeldynor.

Alla stämplarna vart färglagda med alkoholbaserade pennor och utklippta med tillhörande dies (förutom stjärnan från Let’s bokeh som klipptes ut för hand). Jag ritade även några ansikten på de figurer som saknade dessa med en Uniball Fineliner i svart. Alla figurer monterades med hjälp av Lawn Fawns glue tube. Som en sista finishing touch fick de lite Stickles (glitterlim) i färgen Stardust och lite detaljer med vit gelpenna.

Det här kortet var så roligt att göra så nu vill jag testa samma sak med andra figurer och scener. Vilka skulle du vilja prova med?

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera