Lucka 8: Skumtomtar

När vi i DT-gänget skulle få ihop vår julkalender med tema för varje lucka så fattades några teman.
Inga problem säger jag och slänger ur mig -jag kör på temat Skumtomtar!

Ja, jag vet, ibland är jag lite snabb i tanken, haha, men ändå, skumtomte är ju ett rätt kul tema och man kan tolka det precis som man vill. Min första tanke var att jag skulle göra en dödskalle med luva och skägg, och kanske att den även skulle fått solglasögon 🙂

Men nu blev det istället en naken skumtomte med betoning på skum som i badskum 🙂

Badskummet har jag stansat ut med en die från Lawn Fawn som heter Bubble Border. Den är utstansad i 3 olika papper, det är vellum som skimrar i pärlemor, ett papper som jag sprayade helt med en rosa spray jag gjorde själv av Distress re-inker och det sista pappret jag stansade ut från hade jag bestrukit med en paste som också skimrar. Länklista hittar du längst ner i inlägget. Efter det limmade jag fast de olika delarna omlott tills jag var nöjd med antalet.

Bakgrunden har jag gått över väldigt lätt med Distress ink och en blending foam, jag ville ha resultatet ojämnt, lite som färgen på ett skumbad tänkte jag.

Tomten är en chipboard-tomte som egentligen också har skägg, men det är löstagbart som på alla skumma tomtar och jag valde att ha tomten som en siluett. Jag hade inte någon passande stämpel eller text så jag gjorde en egen med min dymo och klistrade på remsan på en bit chipboard. Sen färgade jag in den med en alcohol marker i svagt rosa.

Ovanför bubblorna så använde jag en stencil med samma paste jag använde till bubblorna.

Som pricken över i så sprayade jag hela kortet med Shimmer Spritz i färgen frost.

Produkter jag använt:

 

Självklart mumsade jag i mig alldeles för många skumtomtar medans jag pysslade ihop det här kortet. Men jag tänker att det var för en god sak, inspirationen!

Önskar er alla en härlig pysselvinter!

/Katarina
Dt-Katti

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar