Lucka 11: Julstrumpa

Har din familj anammat konceptet julstrumpa? Det är inget jag själv glatt min dotter med men jag har istället implementerat min egen barndomstradition – att få öppna ett paket på julaftons morgon. Min misstanke är att syftet med det paketet var att hålla mig och min bror sysselsatta under dan för att inte tjata hål i huvudet på min stackars mamma. Det antagandet baserar jag på hur det funkar här hemma 😉

Den här julstrumpan, die från Sizzix (Festive things 664191, beställningsvara) har jag gjort av Canson XL som jag färgat in med olika gröna sprayer. Bakgrunden är har jag färgat in med distress ink i färgerna Barn door och en gnutta Aged mahogany, till min hjälp hade jag stencilen ”Square extraordinaire” från MFT. (Man kan åstadkomma samma resultat genom att maska av med t ex post-it lappar.) Snöflingorna hittade jag i ”Magic holiday messages” från Lawn fawn och stämplade i den ljusare nyansen. Texten från hÄnglar&Wings ”Snorkigt – juletid” är stämplad med VersaFine pigment ink ”Black onyx”.

Detaljerna på häl och tå är stansade i röd folierad cardstock och kanten är embossad med pulver som puffar upp lite.

Till mitt sprayande har jag bland annat använt ”hemgjord” mica spray genom att blanda vatten, distress re-inker och perfect pearl i en mini mister. Perfect pearl är för närvarande slut även hos tillverkaren men vi hoppas att det blir tillgängligt snart igen så lägg tipset på minnet 🙂

Hoppas allt är väl i julstöket och att du lyckas unna dig lite pysseltid.

PS. Har du tänkt skicka julkort med julfrimärke? Sista dan att posta är 15 decemeber. Använder du vanliga frimärken påstår PostNord att det ska räcka med att posta den 21:a. Jag vet ju inte om jag skulle chansa…. Och det här gäller ju då inrikes, så klart. För utrikes har tåget redan gått. 

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera