Mitt första inlägg som gästdesigner

Hej!

Idag är det premiär för mig som gästdesigner för Pyssloteket.  Jag är så glad att jag fick den här chansen genom att jag blev Årets Pappskalle på cybercropen i höstas. Stort tack till hela Pyssloteketgänget för att ni valde mig.

Jag är ett riktigt Clean & Simple-fan och det allra mesta jag skapar är i CAS-stil så därför tänkte jag visa just ett CAS kort idag och lite hur jag gör när jag skapar ett kort.

Det här brukar jag tänka på när jag skapar ett CAS-kort:

 • Ett huvudmotiv
 • Mycket ”vit” yta. Den behöver inte vara vit men den ska vara orörd, inte embossad eller mönstrad.
 • Inga eller få lager
 • Få eller inga dekorationer
 • Samla ihop ditt/dina motiv och text, tänk kluster

För mig är inte ett CAS-kort enkelt på det sättet att det är simpelt/mindre värt. Det kan vara välarbetat och genomtänkt precis som alla andra kortstilar. De som tycker att det är svårt med CAS brukar oftast säga att de inte vet när de ska sluta. De tycker att det är för tomt på kortet och fortsätter tills det inte är CAS längre. Jag brukar då ge rådet att de bara ska använda en motivstämpel, inga mönstrade papper, en vit kortstomme, göra en distressruta som bakgrund och en textstämpel. Utmana dig själv med detta om du tycker att det verkar kul med CAS. MEN det viktigaste är ju dock inte att kortet passar in i någon speciell stil utan att man tycker att det är kul att skapa. Det är ju det som är det bästa med vår underbara hobby, att det inte finns några rätt eller fel.

Det första jag gör när jag får hem nya stämplar är att stämpla upp de flesta av dem. Jag börjar oftast också att färglägga de flesta av dem.

Jag gillar att lägga lite färg bakom mitt motiv och för det använder jag oftast Distress Ink eller Oxide. För att få en snygg rak kant så använder jag en post-it lapp.

Sen är det bara att stämpla eventuell text och sätta dit ditt motiv. Jag använder oftast 3D-kuddar eller tejp för att få lite djup i kortet. Till det här kortet har jag använt det HÄR stämpelsetet från Whimsy Stamps. Jag älskar det setet.

Jag hoppas att jag har inspirerat er till att skapa lite CAS-kort.

Ha en fin dag!

Kram Åsa

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

4 reaktioner på ”Mitt första inlägg som gästdesigner

  Jenny

  (7 januari, 2022 kl. 17:51)

  Så fint kort. Älskar dina CAS. Du inspirerar mig jättemycket. Jag är också en CAS kort görare.

   Åsa

   (10 januari, 2022 kl. 16:12)

   Tack snälla! Kram Åsa

  Lotta

  (11 januari, 2022 kl. 17:26)

  Superfint. Skulle gärna se fler kort av dig.

   Åsa

   (13 januari, 2022 kl. 20:23)

   Åh, tack snälla! Kram Åsa

Kommentera