Kliv utanför boxen

Hej!

Jag brukar inte ge några nyårslöften men inför varje nytt år brukar jag tänka på vad jag vill utveckla med mitt skapande. Inför 2022 tänkte jag försöka komma igång med att göra layouter igen och jag vill ”våga” kliva utanför boxen lite oftare med mitt kort makande. Idag tänkte jag visa ett litet steg utanför min komfortabla CAS-box.

Jag såg ett kort på instagram som jag tyckte om så jag sparade ner det. Häromdagen fick jag för mig att göra en lift av det kortet. Det innebär att man härmar eller inspireras av något som någon annan har gjort. Det kan vara t.ex. färger, stil, stämplar eller helt enkelt att man kopierar rakt av. Jag tycker att det är schysst att man taggar den man har liftat så på min instagram har jag gjort det och jag har även skickat och frågat henne om det var okej att göra det här inlägget. Sök på daiscreaplace på insta så hittar du denna duktiga tjej.

Här är mitt kort, ett litet babystep ut ur min comfort zone.

Jag började sätta post-it lappar för att få de fyra blocken med färger. Sen ritade jag lite med en svart penna, stämplade lite i samma färger, stämplade den svarta blomman och slutligen en rolig text.

 

 

Jag använde Distress Oxid (peacock feathers, picked raspberry, twisted citron) och Distress Ink (mustard seed) till bakgrunden. Stämplarna är från det HÄR setet från Visible Image. Den roliga texten kommer från Tim Holtz och du hittar den HÄR. Det är så många roliga texter i det blocket och så praktiskt att det finns med både svarta och vita bakgrunder.

 

Det var så roligt att jag gjorde ytterligare ett kort.

Jag har gjort på samma sätt som ovan och använt samma färger. Här har jag dock lagt till en die och textstämpel från det HÄR setet från Hero Arts. Ett otroligt användbart set!

Jag hoppas att jag har inspirerat er med detta inlägg. Hoppas att ni får en fin helg!

Kram Åsa

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar