CAS inspiration

Hej!

Idag tänkte jag visa två enkla sätt att skapa CAS-kort på. Om du har svårt att komma igång eller har svårt att begränsa dig är det här två bra knep att ta till. Det går ut på att antingen dela in ditt kort i tredjedelar eller i niondelar och bara fylla en sådan del med stämplar, färg etc. Jag tänkte visa med två skisser hur jag menar. Välj vilken del du vill men försök hålla dig till den storleken.

På det här kortet har jag utnyttjat en tredjedel, den översta. Stämplarna är från Mama Elephant och du hittar setet HÄR. Stjärnorna på bakgrunden är en stencil från Kaisercraft.

Den rosa bakgrunden har jag sprayat med Shimmer Spritz -Sparkle från Imagine Crafts. Det skimrar så fint! Om du inte har denna så är den ett måste!!! I´m in LOVE!

 

Här har jag också använt mig av en tredjedel, denna gång i mitten. Jag har fuskat lite och gått utanför min tredjedel, men håller man det vitt och rent runt om så kommer man undan med det.

Jag började med att stansa ut ordet love på min kortpanel. Kolla in de här alfabeten, Caps Bold och Bold, från Altenew. En av mina bästa investeringar någonsin. Sen stansade jag ut bokstäverna i olika rosa och röda toner i cardstock. Jag la den vita panelen på kortbasen och limmade dit de färgade bokstäverna i ”hålen”. På så sätt får du dem precis där du vill ha dem.

 

Sen är det bara att ta bort panelen och bokstäverna sitter exakt där jag vill ha dem. Jag använde mig av 3D-tejp på baksidan på panelen, innan jag monterade den, för att det ska hända lite mer med kortet. På med en söt stämpel från Mama Elephant och text från setet Scent with love Add on från Lawn Fawn.

 

Här har jag använt mig av en niondel, den som är i mitten. Stämplarna kommer från Lawn Fawn och seten Scent with love och Scent with love Add on. Texten har jag embossat. Jag använder den HÄR dynan från WOW och HÄR hittar du olika emossingpulver.

 

Jag hoppas att ni har fått lite mer inspiration för att skapa CAS-kort!

Kram Åsa

 

 

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

2 reaktioner på ”CAS inspiration

    […] gästbloggare Åsa är en riktig fena på clear and simple stilen. Riktigt fina tips ger hon på den fronten. Samma sak med Tettiz, som alltid lyckas med vad som brukar kallas för white space. Wow, jag […]

    CC-inspiration – Pyssloteket

    (16 april, 2022 kl. 08:01)

    […] själv är ju den okrönta CAS-drottningen och bäst på att beskriva vad det handlar om. Klicka HÄR , HÄR eller HÄR (öppnas i nya flikar) för att läsa […]

Lämna ett svar